Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Σε υψηλούς τόνους οι ομιλίες των υποψηφίων προέδρων

ΠΑΣΟΚ: Σε υψηλούς τόνους οι ομιλίες των υποψηφίων προέδρων

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠ[ΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Για την αναγκαιότητα ενός big bang στην ευρύτερη αριστερά έκανε λόγο η Άννα Διαμαντοπούλου

Τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 6ης Οκτωβρίου, οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής άνοιξαν τα χαρτιά τους, κατά την ανοιχτή συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Όπως είχε προγραμματιστεί, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του κόμματος ανέβηκαν στο βήμα κατά αλφαβητική σειρά, αναπτύσσοντας τις προτάσεις τους για το ΠΑΣΟΚ και τις προοπτικές του.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του»

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και είναι έτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι πολίτες ζητούν πειστικές λύσεις εδώ και τώρα. Ήρθε η ώρα να αλλάξει σελίδα η χώρα και να αποκτήσουν οι πολίτες ξανά προοπτική και ελπίδα. Να είστε βέβαιοι ότι το ΠΑΣΟΚ, ως η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση του τόπου, θα αγωνιστεί για μια νέα δημιουργική πορεία».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινώντας πρώτος από τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος, την ομιλία του στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τρεις εβδομάδες πριν τις εσωκομματικές εκλογές.

Παύλος Γερουλάνος: «Τώρα είναι η ώρα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ»

Δεύτερος κατά σειρά ομιλητής στο βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ήταν ο Παύλος Γερουλάνος ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατέστησε σαφές ότι «τώρα, είναι η ώρα. Τώρα είναι η ώρα για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Δεν θα μας συγχωρεθεί αν δεν ανταποκριθούμε στην απαίτηση της κοινωνίας».

«Δεν διανοούμαστε να χάσουμε την ευκαιρία για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ για το οποίο χρειάζονται τρία πράγματα: Σχέδιο, διάθεση σύνθεσης δυνάμεων, ενότητα δηλαδή, και εμπειρία διακυβέρνησης», πρόσθεσε.

Ο κ. Γερουλάνος ανέφερε ότι η προοπτική εξουσίας για το ΠΑΣΟΚ δεν έρχεται χωρίς προϋποθέσεις, καθώς απαιτεί αλλαγή λειτουργίας, νοοτροπίας, ηγεσίας και απαιτείται σχέδιο γρήγορων κινήσεων και ριζικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα που -όπως είπε- βασίζεται στο σχέδιο «Αναγέννηση».

Νάντια Γιαννακοπούλου: «Το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα νικήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία»

Για ένα κόμμα «πατριωτικό, προοδευτικό και μεταρρυθμιστικό», που «δεν έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο όπως πολλοί είχαν αποτυχημένα προφητεύσει», μίλησε από την πλευρά της η Νάντια Γιαννακοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένο χάρη σε εμάς που μάθαμε να υποτάσσουμε το εγώ και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες στη δημοκρατική βούληση της βάσης, χωρίς να λοξοκοιτάμε δεξιά και αριστερά […] Στο ΠΑΣΟΚ δεν ταιριάζουν οι άγνωστοι αυτόκλητοι μεσσίες […] Και ναι, το δικό μας ΠΑΣΟΚ είναι αυτό που θα νικήσει ξανά τη Νέα Δημοκρατία», υποστήριξε η κα. Γιαννακοπούλου.

«Το ΠΑΣΟΚ ή θα αλλάξει ριζικά το ίδιο και θα μετατραπεί από κόμμα μηχανισμών σε ένα ανοικτό κόμμα κοντά στην κοινωνία ή δεν θα μπορέσει να πείσει ότι μπορεί να αλλάξει την χώρα. Και ξέρετε πολυ καλά ότι το κόμμα δεν λειτούργησε όπως έπρεπε και ότι απέκοψε δυνάμεις. Θέλουμε ένα ανοιχτό, όχι ένα φοβικό κόμμα μηχανισμών και παρεών. Η νέα ηγεσία πρέπει να διασφαλίσει τη δημοκρατική λειτουργία μας, την λειτουργία των οργάνων που θα θυμίζουν όργανα […] Χρειαζόμαστε τον διάλογο, ώστε να καταλήγουμε σε αποφάσεις μέσα από συνθέσεις και όχι αιφνιδιαστικές κινήσεις όπως είδαμε το προηγούμενο διάστημα, την απαίτηση οι τομείς να παράγουν πολιτική, τον ρόλο των μελών ώστε να συμμετέχουν με κάθε τρόπο στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων. Και σε αυτό το σημείο να προτείνω με τις άπειρες δυνατότητες της ψηφιοποίησης του μητρώου μας να κάνουμε εσωκομματικά ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα για κρίσιμα θέματα», συνέχισε η Ν. Γιαννακοπούλου.

Άννα Διαμαντοπούλου: «Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ»

Η Αννα Διαμαντοπούλου, από την αρχή της ομιλίας της στη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να μιλήσει με όρους εσωκομματικής αντιπαράθεσης αλλά για τη μεγάλη ευκαιρία που έχει τώρα το ΠΑΣΟΚ για το μέλλον του και το μέλλον της χώρας. «Η κοινωνία», ανέφερε «είναι αδιάφορη για τον εσωτερικό μας διάλογο. Νοιάζεται για το αύριο».

Η πρώην υπουργός και υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος ανέπτυξε το σχέδιό της για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια.

«Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, δυναμώνουμε την Ελλάδα», είπε η κα. Διαμαντοπούλου, ενώ υπογράμμισε ότι «για να ανταποκριθεί στα νέα ιστορικά του καθήκοντα, για να γίνει η εναλλακτική λύση στη διακυβέρνηση της χώρας και η διέξοδος για μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία, πρέπει να μετεξελιχθεί με γοργά βήματα στο Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Χάρης Δούκας: «Ενώνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, όπως το κάναμε και στην Αθήνα»

«Δεν θα σταθώ στα μικρά και ασήμαντα. Αυτά προσπαθούν να διχάσουν την παράταξη, να μειώσουν πρόσωπα, να παραχαράξουν θέσεις και πρακτικές. Αυτούς τους καιρούς δεν μας ταιριάζει η μικροψυχία. Δεν έχουμε δικαίωμα να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων […] Ο κύκλος της επιβίωσης έκλεισε. Τώρα είναι η ώρα να ανοίξει ο κύκλος της υπέρβασης. Με το ΠΑΣΟΚ να σηκώνει ανάστημα. Με το ΠΑΣΟΚ να γίνεται και πάλι πλειοψηφικό στην κοινωνία, έτοιμο για να κυβερνήσει τον τόπο», είπε από την πλευρά του ο κ. Δούκας.

«Ενώνουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου, όπως το κάναμε και στην Αθήνα […] Όχι, δεν θα γίνουμε κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για να ξεπλύνουμε πολιτικές αμαρτίες όσων πλήγωσαν και λοιδόρησαν το ΠΑΣΟΚ για μια καρέκλα […] Αμέσως μετά τις εκλογές προτείνω να ξεκινήσουμε έναν ανοιχτό διάλογο για το μέλλον της παράταξης, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε Δήμο, μέσα στην κοινωνία, ξανά από τα κάτω, κίνημα και πάλι […] Αυτός ο Οκτώβρης ας γίνει η αφετηρία της νέας Αλλαγής», προσέθεσε ο Χάρης Δούκας, ο οποίος μάλιστα κατήγγειλε τις «πρωτοφανείς, καθημερινές και χυδαίες επιθέσεις» που δέχονται εκείνος και οι συνεργάτες του.

Μιχάλης Κατρίνης: «Αν δεν αλλάξουμε, τότε σε έναν χρόνο το πολύ θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα»

Για μια «μεγάλη παράταξη» που θα προκύψει «μέσα από πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ», μίλησε από την πλευρά του ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Αν δεν αλλάξουμε, αν δεν αντιληφθούμε ότι το αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας είναι η μεγάλη παράταξη, τότε σε έναν χρόνο το πολύ θα βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα. Να συζητάμε δηλαδή τι φταίει και με ορατό τον κίνδυνο να βρεθούμε σε πιο δυσμενή κατάσταση, αφού οι πολίτες δεν θα μας περιμένουν για πολύ ακόμα. Το κενό που δημιουργείται από τη δική μας αδυναμία θα καλυφθεί από κάποιους άλλους και δεν εννοώ στον κεντροαριστερό χώρο. Τα παραδείγματα στην Ευρώπη είναι πολλά», δήλωσε στο πλαίσιο της δικής του ομιλίας ο κ. Κατρίνης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments