Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός ο αριθμός των υποψηφίων αρχηγών

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτός ο αριθμός των υποψηφίων αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σίγουρη πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα Κασσελάκη

Στις 24 Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εκλογές, και μετά την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος, το ερώτημα παραμένει: Πόσοι και ποιοι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον να διεκδικήσουν την προεδρία;

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναμένονται ανακοινώσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη τη Δευτέρα ή την Τρίτη, ακολουθούμενες από την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, καθώς επιθυμεί να μην επισκιάσει την παρουσία του στη ΔΕΘ, όπως έχει δηλώσει.

Είναι πλέον προφανές ότι ο κ. Κασσελάκης έχει εγκαταλείψει την ιδέα της ίδρυσης νέου κόμματος. Αυτή τη στιγμή, ο ίδιος και οι πιστοί σύμμαχοί του σχεδιάζουν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν για να ανακτήσουν ό,τι τους στέρησε η «γραφειοκρατία και η νομενκλατούρα» του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο ίδιος έχει επισημάνει.

Από την άλλη πλευρά, ο κύριος Νίκος Παππάς δεν προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Σωκράτης Φάμελλος επίσης δεν έχει διευκρινίσει αν θα κατέβει υποψήφιος. Ο κ. Φάμελλος, ο οποίος δεν ανήκε στην ομάδα του 87, έχει αναλάβει έναν διακριτό ρόλο και πολλοί εκφράζουν θετικά σχόλια για την πορεία του ως προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αν και υπάρχει η κριτική ότι καθυστέρησε να εκφραστεί δημόσια.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας είχε παραιτηθεί από την Πολιτική Γραμματεία και την Κεντρική Επιτροπή λίγο μετά τις ευρωεκλογές και έχει απομακρυνθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνει δημόσια δήλωση τις επόμενες 24 ώρες, στην οποία θα τονίζει την ανάγκη για συνένωση των δυνάμεων προς δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου.

Σίγουρα υποψήφιος είναι ο βουλευτής Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα είναι παρών από την αρχή για να διαδεχθεί τον Στέφανο Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Παρών για τον ΣΥΡΙΖΑ, την πατρίδα και την αριστερά» δήλωσε και ο Απόστολος Γκλέτσος, επιβεβαιώνοντας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος. «Ναι, θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος για τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλας Φαραντούρης, έχει εκφράσει σοβαρές σκέψεις να θέσει υποψηφιότητα πριν από την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη.

Από την άλλη ο δημοσιογράφος Δημήτρης Παπανώτας δήλωσε ότι σκέφτεται και αυτός να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ειδικότερα στην ερώτηση του δημοσιογράφου του ραδιοφωνικού σταθμού Talk 989, αν θα έβαζε υποψηφιότητα, απάντησε καταφατικά. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments