Διεθνή

Ευρώπη: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Boris

Ευρώπη: Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας Boris

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Επτά νεκροί, αδιανόητες εικόνες καταστροφής

Η κακοκαιρία Boris σαρώνει την κεντρική Ευρώπη, ενώ επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις.

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Ρουμανία, από έναν νεκρό αναφέρουν έως τώρα η Αυστρία και η Πολωνία, ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν δηλωθεί αγνοούμενοι.

Η κατάσταση στην Τσεχία και στη νοτιοανατολική Γερμανία παραμένει σε ύψιστο συναγερμό ενώ οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προβλέπουν συνέχιση της νεροποντής και σήμερα.

«Περιοχή καταστροφής» η Κάτω Αυστρία -Νεκρός ένας πυροσβέστης Στην Κάτω Αυστρία ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, όταν επιχειρούσε άντληση υδάτων από υπόγειο, με το κρατίδιο να χαρακτηρίζεται «περιοχή καταστροφής».

Οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και η πυροσβεστική χρησιμοποίησε φουσκωτές λέμβους για να προσεγγίσει όσο το δυνατόν περισσότερους εγκλωβισμένους. «Για πολλούς κατοίκους της περιοχής, αυτές είναι οι πιο δύσκολες ώρες της ζωής τους», δήλωσε χθες η πρωθυπουργός της Κάτω Αυστρίας, Γιοχά

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία Geosphere, στην Αυστρία έχει βρέξει τις τελευταίες τέσσερις ημέρες περισσότερο από ότι έχει βρέξει ποτέ ολόκληρο τον Σεπτέμβριο.

Στη Βιέννη, που συνορεύει με την Κάτω Αυστρία, διεκόπη χθες η ηλεκτροδότηση σε μεγάλο τμήμα της πόλης ενώ απειλούνται με υπερχείλιση το κανάλι του Δούναβη και ο ποταμός Βιέν.

Πλημμύρισαν ποδηλατόδρομοι και εξωτερικοί χώροι εστιατορίων που βρίσκονται στην κοίτη των ποταμών ενώ γραμμές του μετρό τέθηκαν σε περιορισμένη λειτουργία.

Σε μεγάλο μέλος της χώρας διεξάγονται με προβλήματα και καθυστερήσεις οι σιδηροδρομικές συγκοινωνίες. Η εταιρία των Αυστριακών Σιδηροδρόμων ÖBB συνιστά στους πελάτες της να αναβάλουν κάθε μη επείγον ταξίδι, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στον δυτικό αυτοκινητόδρομο.

Η αποκατάσταση της λειτουργίας των μαζικών μέσων μεταφοράς στην πρωτεύουσα αναμένεται το ταχύτερο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον δήμο. Ακυρώθηκαν πολλές εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων ο μαραθώνιος του Βαχάου και ποδοσφαιρικοί αγώνες της Μπουντεσλίγκα.

Σύμφωνα με την αυστριακή κυβέρνηση, μαθητές και εκπαιδευτικοί που πλήττονται από τις πλημμύρες στην χώρα, μπορούν να απουσιάσουν από τα σχολεία τους. Οι εργοδότες καλούνται να μην επιβάλουν κυρώσεις σε εργαζόμενους οι οποίοι είτε θα καθυστερήσουν είτε δεν θα προσέλθουν καθόλου στην εργασία τους λόγω των βροχοπτώσεων.

Κατέρρευσαν γέφυρες στην Πολωνία -Έκκληση απηύθυνε ο Τουσκ Ποτάμια πλημμύρισαν στην Πολωνία με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές να καλυφθούν από νερό. Ένα άτομο πνίγηκε στο Κλότζκο, στα νοτιοδυτικά της χώρας και 1.600 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Στη νοτιοδυτική Πολωνία και συγκεκριμένα στο Γκουουχοουάζι, μια προσωρινή γέφυρα κατέρρευσε, ενώ μια άλλη που βρισκόταν ακόμη υπό κατασκευή υπέστη ζημιές, καθώς τα νερά διέσχισαν την πόλη. Ένα φράγμα κατέρρευσε στο Στρόνι Σλάσκι, αποκόπτοντας την πόλη των περίπου 6.000 κατοίκων από τις γύρω περιοχές, σύμφωνα με το Bloomberg.

O πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών για εκκένωση περιοχών, κάνοντας λόγο για «δραματική κατάσταση» σε πολλά σημεία της χώρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments