Διεθνή

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της Γερμανίας στα σύνορά της

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι της Γερμανίας στα σύνορά της

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, liberal.gr

Σε δοκιμασία η ενότητα του ευρωπαϊκού μπλοκ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νέοι έλεγχοι σε όλα τα χερσαία σύνορα της Γερμανίας, για τυχόν μετανάστες, θέτοντας περιορισμούς σε μια ευρεία περιοχή ελεύθερης κυκλοφορίας γνωστή ως ζώνη Σένγκεν, ενώ την ίδια ώρα, σε τεταμένο σχοινί βρίσκονται οι σχέσεις με τους Ευρωπαίους γείτονές της.

Όπως σημειώνει το CNN, από τη Δευτέρα, εκτός από τους υφιστάμενους συνοριακούς ελέγχους με την Αυστρία, την Ελβετία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Πολωνία, η Γερμανία θα έχει πλέον και εσωτερικούς συνοριακούς ελέγχους με τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, την Ολλανδία, το Βέλγιο και τη Δανία. Το Βερολίνο θα έχει την εξουσία να απορρίπτει ανθρώπους σε όλα τα χερσαία σύνορα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Οι νέοι κανόνες θα διαρκέσουν αρχικά έξι μήνες. Η κίνηση αυτή, σηματοδοτεί το πόσο πολύ έχει μετατοπιστεί η Γερμανία τα τελευταία χρόνια στο φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης. Η γερμανική κυβέρνηση υπό την Άνγκελα Μέρκελ υποδέχθηκε περισσότερες από ένα εκατομμύριο νέες αφίξεις κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015-2016, αλλά τώρα ακολουθεί άλλες ευρωπαϊκές χώρες στην αυστηροποίηση των κανόνων, καθώς αντιμετωπίζει μια διογκούμενη ακροδεξιά αντιπολίτευση.

Η εξέλιξη έρχεται αφού η Γερμανία έκλεισε την Παρασκευή συμφωνία ελεγχόμενης μετανάστευσης με την Κένυα, σύμφωνα με την οποία το Βερολίνο θα ανοίξει τις πόρτες του σε ειδικευμένους και ημιειδικευμένους εργαζόμενους από την Κένυα.

Ανακοινώνοντας τις αλλαγές, η υπουργός Εσωτερικών, Νάνσι Φέζερ, δήλωσε ότι η Γερμανία «ενισχύει την εσωτερική ασφάλεια μέσω συγκεκριμένων δράσεων» και διατηρεί τη «σκληρή στάση της κατά της παράτυπης μετανάστευσης». Η ίδια σηματοδότησε ότι η κίνηση αποσκοπεί στην προστασία των Γερμανών πολιτών από τους κινδύνους που εγκυμονεί η ισλαμιστική τρομοκρατία, καθώς και το σοβαρό διασυνοριακό έγκλημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments