Νέα

Πάνω από τα 2.610 δολάρια ο χρυσός: Νέο ρεκόρ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Πάνω από τα 2.610 δολάρια ο χρυσός: Νέο ρεκόρ μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, liberal.gr

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν υψηλό ρεκόρ στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα

Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν υψηλό ρεκόρ στις ασιατικές αγορές τη Δευτέρα, λόγω των προσδοκιών των traders για μείωση των επιτοκίων, αλλά και της απόπειρας δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αναφορές για μια δεύτερη απόπειρα δολοφονίας κατά του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία Ντόναλντ Τραμπ υποκίνησαν επίσης κάποια ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, αν και ο Τραμπ δεν τραυματίστηκε και ο δράστης συνελήφθη.

Ο όγκος συναλλαγών στην Ασία ήταν κάπως περιορισμένος λόγω των αργιών της αγοράς στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού αυξήθηκε κατά 0,4% σε υψηλό ρεκόρ στα 2.589,02 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού που λήγουν τον Δεκέμβριο αυξήθηκαν 0,1% στα 2.613,70 δολάρια ανά ουγγιά.

Σημειώνεται ότι η Fed αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια την Τετάρτη, αν και οι αγορές διχάζονται μεταξύ μιας μείωσης κατά 25 ή 50 μονάδες βάσης.

Παράλληλα, η Fed πρόκειται επίσης να ξεκινήσει έναν κύκλο χαλάρωσης από αυτή την εβδομάδα, με τους αναλυτές να αναμένουν μειώσεις επιτοκίων κατά τουλάχιστον 100 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του έτους.

Τα χαμηλότερα επιτόκια αποτελούν καλό οιωνό για τα πολύτιμα μέταλλα, δεδομένου ότι μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της επένδυσης σε μη αποδοτικά περιουσιακά στοιχεία.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για την πλατίνα αυξήθηκαν κατά 0,4% στα 1.004,80 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι αυξήθηκαν κατά 0,8% στα 31,332 δολάρια ανά ουγγιά.

Σταθερές οι τιμές του χαλκού Μεταξύ των βιομηχανικών μετάλλων, οι τιμές του χαλκού επωφελήθηκαν από την υποχώρηση του δολαρίου. Ωστόσο, τα κέρδη του κόκκινου μετάλλου συγκρατήθηκαν από μια σειρά αδύναμων οικονομικών ενδείξεων από την Κίνα, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα χαλκού στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, τα συμβόλαια αναφοράς του χαλκού στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 9.276,0 δολάρια ανά τόνο, ενώ τα συμβόλαια χαλκού ενός μήνα αυξήθηκαν κατά 0,1% στα 4,2225 δολάρια ανά λίβρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments