Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις γίνονται στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Άδωνις Γεωργιάδης: Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις γίνονται στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Πηγή Φωτογραφίας: (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις γίνονται στη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μέχρι τέλη Οκτωβρίου το σχέδιο για δραστική μείωση της αναμονής στις εφημερίες

Στο γεγονός ότι οι σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώθηκαν στη δεύτερη θητεία της, αναφέρθηκε, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο ειδικά, απαντώντας σε ερώτηση για τη δημόσια εικόνα των νοσοκομείων, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «προβλήματα υπάρχουν παντού και πάντα. Μεγάλος ψεύτης είναι εκείνος που υποστηρίζει πως υπάρχει δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς προβλήματα. Όμως, τα πάντα πάνε πιο καλά. Έχουμε περισσότερο προσωπικό, έχουμε περισσότερα και καλύτερα κτίρια, εξυπηρετούμε περισσότερο κόσμο. Αυτά αποτελούν μια μεγάλη πρόοδο».

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στην αναμονή στις εφημερίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «η αναμονή στις εφημερίες δεν είναι τωρινό πρόβλημα. Συνέβαινε πάντα. Εγώ δεν θα κρυφτώ πίσω από το πάντα. Πάντα υπήρχαν πολύωρες αναμονές, αλλά στόχος μου είναι να μειώσω το χρόνο αναμονής. Η βέλτιστη ευρωπαϊκή αναμονή είναι οι 4 ώρες και στόχος μου είναι η αναμονή στο ΕΣΥ να μην ξεπερνά τις 6 ώρες. Η ΕΙΝΑΠ, αλλά και άλλοι φορείς έχουν προσέλθει στο διάλογο και έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους και εμείς, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου θα παρουσιάσουμε το σχέδιο μας και το χρονοδιάγραμμά μας.

Η ΚΥΑ για τα άγονα είναι ο χάρτης των περιοχών που έχουμε τις πιο μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό. Για αυτό και δώσαμε ισχυρά οικονομικά κίνητρα. Πιστεύω πραγματικά ότι τα οικονομικά και τα θεσμικά κίνητρα  θα φέρουν μεγάλη ανταπόκριση από τη σκοπιά των γιατρών για τις άγονες περιοχές.

Επίσης, τον Νοέμβριο θα λειτουργήσουν τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Μέχρι τα τέλη του 2025, θα πρέπει να έχουμε κάνει 37.000 δωρεάν. Ήδη, τα επί πληρωμή χειρουργεία πάνε πολύ καλά. Έχουμε κάνει τα περισσότερα χειρουργεία κατά το πρώτο εξάμηνο, παρά τα όσα λέει η συμμορία της μιζέριας της άκρας αριστεράς (ΚΚΕ, Ανταρσύα, ΣΥΡΙΖΑ). Επιτρέπεται να γίνονται επεμβάσεις και σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Για παράδειγμα, θα υπάρχει η δυνατότητα για επεμβάσεις καταρράκτη με voucher, παρά τα όσα ισχυρίζεται η συμμορία της γκρίνιας. Σήμερα, για παράδειγμα θα κάνω τα εγκαίνια της μεγαλύτερης ογκολογικής κλινικής της Ελλάδας, στη Λαμία. Είμαι σίγουρος πως και στη Λαμία θα υπάρχουν εκπρόσωποι της συμμορίας της μιζέριας».

Κληθείς, τέλος, να τοποθετηθεί για την εν γένει πορεία της κυβέρνησης, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «υπάρχει η άποψη ότι η δεύτερη θητεία της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πάει εξίσου καλά. Όμως, όλες οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έγιναν με την δεύτερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως για παράδειγμα είναι η ψήφος των αποδήμων, τα μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ και τα απογευματινά χειρουργεία. Το perception είναι όμως ότι η δεύτερη θητεία δεν πάει το ίδιο καλά. Και ως προς την ακρίβεια, για τρίτο συνεχόμενο μήνα έχουμε αποπληθωρισμό στα σούπερ μάρκετ. Ο πληθωρισμός είναι κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Το να ικανοποιήσουμε όλες τις ανάγκες των πολιτών είναι αδύνατο. Όλοι οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι σήμερα είμαστε από το 2019. Το perception με την πραγματικότητα δεν ταυτίζονται πάντα και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments