Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το Νοσοκομείο Λαμίας αναβαθμίζεται στο καλύτερο περιφερειακό Νοσοκομείο

Άδωνις Γεωργιάδης: Το Νοσοκομείο Λαμίας αναβαθμίζεται στο καλύτερο περιφερειακό Νοσοκομείο

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΔΩΝΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Είναι πλέον ενταγμένο στην άγονη περιοχή β

«Είναι αδιανόητη η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Λαμίας», τόνισε προ ολίγου, από τη Λαμία, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, κάνοντας λόγο για την επίσκεψή του στην περιοχή, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «στη Λαμία βρίσκομαι και για συζήτηση με το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας και τη διοίκηση εν όψει της πρόσληψης πρόσθετου ιατρικού προσωπικού.  Η Λαμία είναι πλέον άγονη περιοχή και συγκεκριμένα άγονη περιοχή β. Οι γιατροί θα λαμβάνουν συν 200 ευρώ μηνιαίως και 400 ευρώ μηνιαίως αν πρόκειται για κρίσιμη ιατρική ειδικότητα. Το Νοσοκομείο Λαμίας είναι πλέον ενταγμένο σε άγονη περιοχή β. Βέβαια, δεν πρόκειται να γίνει εφάμιλλο του Αττικόν, στο νομό Αττικής. Θα γίνει το καλύτερο περιφερειακό νοσοκομείο. Το νοσοκομείο της Λαμίας θα έχει 2.500 τμ για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών. Θα ήταν λοιπόν παράλογο να είναι δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι της Λαμίας. Είναι αδιανόητη η αναβάθμιση του νοσοκομείου. Μιλάμε για συν 60% προϋπολογισμό από το 2019. Έχουμε μείωση των γιατρών κατά 8, αλλά έχουμε κάνει 76 προκηρύξεις για πρόσληψη προσωπικού. Όλα αυτά είναι έμπρακτη απόδειξη του ενδιαφέροντος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του δικού μου προσωπικά.

Σε ό,τι αφορά, δε, τα νοσοκομεία Θήβας και Λειβαδιάς, αυτά επανέρχονται στη κατηγορία άγονα β. Δεν πρόκειται, βέβαια, να κλείσουν.

Μιλώντας για τις αναμονές στις εφημερίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «η αναμονή είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα. Όμως, δεν θέλω να κρυφτώ πίσω από αυτό. Στόχος μου είναι η ουσιαστική μείωση του χρόνου αναμονής. Είναι το βασικό στοίχημα που έχω θέσει στη θητεία μου. Μέσα στον Οκτώβριο θα παρουσιάσουμε το σχέδιό μας και το χρονοδιάγραμμά μας, μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».

Αναφορικά με τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία, υποστηρίχθηκε ότι «οι ανακοινώσεις θα γίνουν τον Νοέμβριο. Θα γίνουν περίπου 37.000 δωρεάν απογευματινά χειρουργεία. Προτεραιότητα θα έχουν όσοι είναι στη λίστα αναμονής άνω των 4 μηνών».

Απαντώντας, στη συνέχεια, για την απάτη στον ΕΟΠΥΥ, η οποία ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Υγείας είπε: «Έχω ψηφίσει δυο τροπολογίες, με πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο από ό,τι στο παρελθόν. Οι έλεγχοι συνεχίζονται. Εξαρθρώθηκαν δύο συμμορίες, με τη συμμετοχή ιατρών και φαρμακοποιών»

Τέλος, σε σχέση με τα Κέντρα Υγείας (ΚΥ), ο Ά. Γεωργιάδης ανέφερε πως «157 ΚΥ αναβαθμίζονται. Είναι μεγαλύτερο κτιριολογικό πρόγραμμα αναβάθμισης. Το Νοσοκομείο Λαμίας έχει νοσηλευτική κάλυψη στο 93%. Το νοσοκομείο δεν έχει πρόβλημα, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments