Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τσίπρας και Μέρκελ άνοιξαν την πόρτα του τρελοκομείου στο μεταναστευτικό

Άδωνις Γεωργιάδης: Τσίπρας και Μέρκελ άνοιξαν την πόρτα του τρελοκομείου στο μεταναστευτικό

Πηγή Φωτογραφίας: [371075] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πλήρης εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη για εξεύρεση λύσης

Τις τεράστιες ευθύνες των Τσίπρα και Μέρκελ στην έξαρση του μεταναστευτικού υπογράμμισε, πριν από λίγο, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη νέα όξυνση του μεταναστευτικού, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «έχουμε να κάνουμε με μεγάλη αλλαγή της στάσης της Γερμανίας. Οι ανησυχίες Ελλήνων και Ευρωπαίων είναι σοβαρές και θέτουν ζητήματα υπαρξιακά για το μέλλον της Ευρώπης. Οι ανησυχίες των Ευρωπαίων δεν είναι τυχαίες, γιατί ο Σολτς κάνει στροφή στο μεταναστευτικό και υπάρχει και το άσχημο με προηγούμενη μεταναστευτική κρίση. Ποιος ευθύνεται για τη μεταναστευτική κρίση του 2015 και του 2016; Ο  Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ. Ο Τσίπρας άνοιξε την πόρτα των συνόρων και εφάρμοσε την άλογη πολιτική των «ανοιχτών συνόρων» και η Μέρκελ υποσχόταν μια καλύτερη ζωή στους μετανάστες που θα έφθαναν στη Γερμανία.

Η Γερμανία ήταν για τους μετανάστες ο ελκυστικός πόλος. Ο Τσίπρας και η Μέρκελ άνοιξαν, τότε, την πόρτα του τρελοκομείου. Η Μέρκελ είπε «ελάτε όλοι στη Γερμανία». Σε αυτό αντιδρούν σήμερα οι Γερμανοί και αυτό είναι λογικό. Όμως, δεν μπορεί η Γερμανία να κλείνει τα σύνορα και να λέει ότι δεν με ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι. Υπάρχει η αντίληψη στους ψηφοφόρους μας ότι στη δεύτερη θητεία μας υπάρχει μια κυβερνητική χαλαρότητα στη μεταναστευτική πολιτική. Στην πρώτη θητεία ήμασταν αναμφίβολα αυστηροί. Στη συνέχεια, ο διεθνής Τύπος και ΜΚΟ άσκησαν μεγάλη πίεση. Χρησιμοποίησαν το ναυάγιο στην Πήλο ως μέσο πίεσης. Όμως, δεν ευθύνεται η Ελλάδα για τα διεθνή ύδατα. Θυμίζω πως το Λιμενικό Σώμα σώζει καθημερινά ζωές».

«Ζούμε πλέον σε παράλογες καταστάσεις», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν πρέπει η γερμανική κυβέρνηση να κλείνει τα σύνορά της και παράλληλα να χρηματοδοτεί ΜΚΟ για τη μετανάστευση στη Μεσόγειο. Και να μας πει και ο ΣΥΡΙΖΑ τι λέει για την τρέχουσα κρίση. Αυτή η αλλαγή της Γερμανίας με ανησυχεί πολύ. Ωστόσο, έχω πλήρη εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη. Αν ξεφύγει το μεταναστετυικό, η ακροδεξιά εκρήγνυται και αυτό το είδαμε πρόσφατα στη Γερμανία. Άρα πρέπει να είμαστε σοβαροί και αυστηροί», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments