Πολιτική

Κατρίνης: Η αλλαγή ηγεσίας είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε μπροστά

Κατρίνης: Η αλλαγή ηγεσίας είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε μπροστά

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ . ΠΑΣΟΚ(ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠ[ΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

O υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για το ενδεχόμενο ενός debate λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά τις θέσεις τους, αν θέλουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών.
O υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε για το ενδεχόμενο ενός debate λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά τις θέσεις τους, αν θέλουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών.

Οι εκλογές για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ αναμένονται με έντονο ενδιαφέρον καθώς θα κρίνουν την ηγεσία και τη μελλοντική πορεία του κόμματος. Ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε στην εκπομπή «Newsroom» για το ενδεχόμενο ενός debate λέγοντας ότι οι υποψήφιοι θα πρέπει να δηλώσουν ανοιχτά τις θέσεις τους, αν οραματίζονται συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αν θέλουν λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών. Αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη απάντησε ότι είναι καλοδεχούμενη η πρόταση του για τηλεμαχία ζητώντας να γίνουν δύο.

«Η συμμετοχή σε αυτό το debate είναι κρίσιμη, καθώς θα δώσει την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι προγραμματικές θέσεις και οι στρατηγικές μας για την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι η στιγμή για να δείξουμε τις προτάσεις μας και να απαντήσουμε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το κόμμα» δήλωσε ο κ. Κατρίνης.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους της εκπομπής «Νewsroom» «σημαντική είναι η προβολή των θέσεων κάθε υποψηφίου, η οποία αναμένεται να συμβάλλει στην κατανόηση των διαφορετικών προσεγγίσεων για την πολιτική αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση τι είναι αυτό που τον διαφοροποιεί απάντησε: «Δεν συμβιβάζομαι και προφανώς δεν πανηγυρίζω με ποσοστά 13 15% που το ΠΑΣΟΚ παλεύει για τη δεύτερη – τρίτη θέση. Το ΠΑΣΟΚ δεν προσφέρεται ως κυβερνητικός εταίρος της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δημιουργείται μια τέτοια συζήτηση; Και τρίτον, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να πάρει την πρωτοβουλία, με τη δυνατή εντολή των πολιτών στις 6 Οκτωβρίου να κάνει μια μεγάλη και πλατιά παράταξη που θα καλέσει τον κόσμο πίσω».

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη, «η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για ανανέωση, αλλά και για επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής μας. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις σύγχρονες προκλήσεις και να επαναφέρουμε το ΠΑΣΟΚ σε μια πρωταγωνιστική θέση».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αρχηγός του κόμματος πρέπει να είναι και βουλευτής ο κ. Κατρίνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι μάχες δίνονται στη Βουλή και καλώς ή κακώς έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι μιντιακή δημοκρατία. Εγώ λοιπόν, επειδή έχω δώσει μάχη στη Βουλή απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, απέναντι στον κ. Τσίπρα, δύο πρωθυπουργούς και γνωρίζω την αξία του να είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και να δίνει τις μάχες της καθημερινότητας. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υποτιμηθεί η Βουλή και η σημασία που έχει η πολιτική αντιπαράθεση. Όλα από εκεί ξεκινούν, όλα εκεί καταλήγουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments