Πολιτική

Κικίλιας για μεταναστευτικό: Αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο σε εμάς,θέλουν τώρα να κλείσουν τα σύνορά τους

Κικίλιας για μεταναστευτικό: Αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο σε εμάς,θέλουν τώρα να κλείσουν τα σύνορά τους

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κικίλιας για μεταναστευτικό: Αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο σε εμάς,θέλουν τώρα να κλείσουν τα σύνορά τους

«Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα κόβουν και θα ράβουν την Ευρώπη σύμφωνα με τα δικά τους θέλω ή δεδομένα»

Για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού και για τη στάση της Γερμανίας στο ζήτημα αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτοί που κουνούσαν το δάχτυλο σε εμάς για τα κέντρα τα οποία είχαμε και τον τρόπο με τον οποίο διαβιούσαν οι παράνομοι μετανάστες, θέλουν τώρα να κλείσουν τα σύνορα τους και να τινάξουν στον αέρα την Ευρώπη. Είναι βαθιά νυχτωμένοι αν πιστεύουν ότι θα κόβουν και θα ράβουν την Ευρώπη σύμφωνα με τα δικά τους θέλω ή δεδομένα».

Σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός τόνισε ότι «δυστυχώς η Γερμανία συνεπικουρούμενη από την Αυστρία και την Ολλανδία, αποφάσισαν να ακυρώσουν ουσιαστικά το Σένγκεν, ενώ επιβάλλουν το Δουβλίνο 2. Δηλαδή, πρωτογενώς να μην τους ενδιαφέρει τι γίνεται στα εξωτερικά σύνορα σε ό,τι έχει να κάνει με το μεταναστευτικό.»

«Χρειαζόντουσαν εργατικά χέρια και έφεραν με ανοιχτά σύνορα και ανοιχτές διαδικασίες, όχι οικογένειες προσφύγων από τον πόλεμο, αλλά παράνομους μετανάστες, μέσα στην Ευρώπη. Τους έδωσαν επιδόματα, τους άφησαν να κάνουν ότι θέλουν, και τώρα που θερίζουν αυτά τα οποία έσπειραν και οι κοινωνίες είναι απέναντι στον τρόπο με τον οποίο δεν έχουν ενσωματωθεί αυτοί οι άνθρωποι, τιμωρούνται πολιτικά ή εκλογικά».

Ο Βασίλης Κικίλιας υπενθύμισε, επίσης, ότι ο ίδιος, μαζί με τον πρωθυπουργό παρουσίασαν, το 2017, στην τέως Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ ένα πλάνο φύλαξης των εξωτερικών συνόρων που θα μπορούσε να απορροφήσει μετρήσιμο αριθμό μεταναστών και να δώσει ανάσες ως προς το μεταναστευτικό.

«Δεν το υιοθέτησε, συνέχισε την πολιτική της και τώρα το κόμμα της είναι πιο σκληρό από τον συνασπισμό στο μεταναστευτικό» κατέληξε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments