Πολιτική

Μητσοτάκης: Δεν είμαστε άλλη μία κυβέρνηση, είμαστε μια άλλη κυβέρνηση

Μητσοτάκης: Δεν είμαστε άλλη μία κυβέρνηση, είμαστε μια άλλη κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη της στήριξης των εισοδημάτων απέναντι στον πληθωρισμό», σημείωσε ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε στις καθιερωμένες εβδομαδιαίες ανασκοπήσεις του, εστιάζοντας στις εξαγγελίες που έκανε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση σημαντικού μετασχηματισμού, με ήδη ορατά αποτελέσματα σε πολλά πεδία. Αναφέρθηκε στις προσπάθειες για στήριξη των εισοδημάτων απέναντι στον πληθωρισμό, καθώς και στα δημογραφικά και οικονομικά κίνητρα που προσφέρονται για την προσέλκυση και παραμονή ιατρών σε άγονες περιοχές.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα αλλάζει χρονιά με τη χρονιά και σε αρκετά πεδία είναι ήδη ορατά τα αποτελέσματα αυτού του μετασχηματισμού. Ωστόσο, ξέρουμε ότι πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα, πιο δίκαια και πιο αποτελεσματικά για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο της υπερδεκαετούς κρίσης».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προσφέρει «άλογες παροχές», αλλά στοχευμένα μέτρα που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την εξωστρέφεια της οικονομίας, ενώ στηρίζουν κοινωνικές ομάδες και ειδικά τη νεότερη γενιά. Το σχέδιο που παρουσίασε περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης, το πρόγραμμα περιλαμβάνει νέα μέτρα για την υποστήριξη των νοικοκυριών, όπως το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου, τα απογευματινά χειρουργεία και το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών.

Ειδική μνεία έγινε στη στήριξη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Από το 2025, θα ισχύει αυτοτελής φορολόγηση των εφημεριών με συντελεστή 22%, καθώς και οικονομικά κίνητρα για την προσέλκυση ιατρών σε προβληματικές περιοχές.

Αναφέρθηκε επίσης σε μέτρα στήριξης της οικογένειας, όπως η αύξηση των επιδομάτων, το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και η ενίσχυση των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Στον τομέα της στέγασης, ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα «Σπίτι Μου» και δάνεια για ενεργειακή αναβάθμιση παλαιών κατοικιών.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη δέσμευση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη μάχη για τη στήριξη των εισοδημάτων των πολιτών και την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ενώ σημείωσε ότι στόχος παραμένει η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και η εξισορρόπηση των ανισοτήτων στην Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments