Πολιτική

ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης των παραδοσιακών ψηφοφόρων

ΝΔ: Επιχείρηση συσπείρωσης των παραδοσιακών ψηφοφόρων

Πηγή Φωτογραφίας: [371469] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Υπουργοί και βουλευτές παίρνουν «φύλλα πορείας» με ένα πλήρες πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων ανά τη χώρα

Αποφασισμένοι να μην αφήσουν να χαθεί ούτε μία ημέρα μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, οι αρμόδιοι στο Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκουν να διαψεύσουν τις φήμες περί μεταρρυθμιστικής κόπωσης της κυβέρνησης.

Με τις δημοσκοπήσεις να αποτυπώνουν την ανησυχία των πολιτών για τα καθημερινά ζητήματα, η κυβερνητική παράταξη καλείται να αποδείξει στην πράξη ότι το πρόγραμμα των κυβερνητικών παρεμβάσεων, όπως παρουσιάστηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα υλοποιηθεί πλήρως και ότι οι προσδοκίες των πολιτών δεν θα διαψευστούν.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι υπουργοί, βουλευτές και κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να λάβουν «φύλλα πορείας» για το επόμενο διάστημα, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιοδειών και εξορμήσεων σε όλη τη χώρα. Ο κύριος στόχος είναι να επικοινωνήσουν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, να συζητήσουν με τους τοπικούς φορείς και τους πολίτες, και να αναδείξουν τις θετικές επιπτώσεις των μέτρων στήριξης σε ζητήματα όπως η ακρίβεια, η στέγαση και οι μισθοί.

Ο σχεδιασμός έχει ανατεθεί στον σύμβουλο του πρωθυπουργού, Θανάση Νέζη, τον υφυπουργό Επικρατείας Γιώργο Μυλωνάκη, τη γραμματέα του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα και το κομματικό στέλεχος Γιώργο Κατσαούνο.

Με την ολοκλήρωση των εξορμήσεων, οι συμμετέχοντες στα κυβερνητικά κλιμάκια θα κληθούν, πέρα από την καταγραφή των προβλημάτων, να αναζητήσουν τις κατάλληλες λύσεις, ώστε να μπορέσουν να παραδώσουν τα αποτελέσματα εντός ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Επιπλέον, όλα τα μέλη της κυβέρνησης θα πρέπει μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο τέλος του μήνα, να υποβάλουν στον πρωθυπουργό έναν πλήρη κατάλογο των παραδοτέων έργων και δράσεων που αφορούν τον τομέα ευθύνης τους.

Ένας έμμεσος στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι, σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση να κερδίσει πόντους στις δημοσκοπήσεις και να ξεπεράσει τα ποσοστά του κόμματος στις πρόσφατες ευρωεκλογές, επαναπροσεγγίζοντας παραδοσιακούς ψηφοφόρους.

Η κορύφωση της εκστρατείας κινητοποίησης του κομματικού μηχανισμού θα είναι οι επετειακές εκδηλώσεις για τα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει την κεντρική του ομιλία όχι στην οδό Πειραιώς, όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος, αλλά στην ιστορική έδρα της ΝΔ στην οδό Ρηγίλλης.

Παράλληλα, παρατηρείται κινητικότητα εντός της ΝΔ, καθώς βουλευτές και κομματικά στελέχη συναντώνται κατ’ ιδίαν για να συζητήσουν την πιθανότητα ανάληψης πρωτοβουλιών που, όπως αναφέρουν, θα επαναφέρουν την παράταξη πολιτικά και ιδεολογικά στις ρίζες της.

Ορισμένοι από αυτούς σχολιάζουν με νόημα την απουσία του Κώστα Καραμανλή και του Αντώνη Σαμαρά από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εντείνει τις επαφές του με κομματικά στελέχη, με πιο πρόσφατη την συνάντησή του με τον πρώην υπουργό και βουλευτή Ηλείας, Κώστα Τζαβάρα, σε ταβέρνα στην Κάτω Κηφισιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments