Πολιτική

Περιοδείες υπουργών και βουλευτών ανά τη χώρα

Περιοδείες υπουργών και βουλευτών ανά τη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Προτεραιότητα η περιφερειακή ανάπτυξη

Στον δρόμο θα βγουν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της ΝΔ πραγματοποιώντας περιοδείες σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Ο σχεδιασμός που γίνεται σε Μέγαρο Μαξίμου και Πειραιώς προβλέπει επισκέψεις σε όλους τους νομούς μικτών κλιμακίων, με τη συμμετοχή υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων και βουλευτών, τα οποία θα έχουν συσκέψεις με την τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνικούς φορείς και πολίτες.

Βασικός στόχος της κυβέρνησης η περιφερειακή ανάπτυξη «Αυτό που προέχει, όμως, είναι να ακούσουμε την κοινωνία», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, που αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο να αποκτήσει η κεντρική κυβέρνηση σαφή εικόνα για τα προβλήματα που υπάρχουν ανά περιφέρεια  και τις ανησυχίες που έχουν οι πολίτες. Ήδη έχει γίνει ακτινογραφία των ιδιαίτερων προβλημάτων που υπάρχουν στις περιοχές όπου θα βρεθούν τα κυβερνητικά κλιμάκια ώστε να υπάρχει και ανάλογη εκπροσώπηση σε αυτά από τους αρμόδιους υπουργούς ή υφυπουργούς. Η οδηγία που έχει δοθεί είναι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να δίνονται επιτόπου λύσεις ή να παρουσιάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση τους. Η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί έναν βασικό στόχο της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης στην χθεσινή του ανάρτηση στο facebook για τον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου και αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει και με τις περιοδείες που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα. «Να εξαλείψουμε τις ανισότητες που κρατούν αναπτυξιακά καθηλωμένες τις περιφέρειες της χώρας σε σύγκριση με την Αττική», όπως σημείωσε, ώστε «να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο της υπερδεκαετούς κρίσης».

Με τη «συνταγή» του 2023 η κυβέρνηση -Περιοδείες στελεχών σε όλη τη χώρα Το μοντέλο με τις περιοδείες στελεχών ανά τη χώρα είχε ακολουθήσει η ΝΔ προεκλογικά το 2023 και εκτιμάται ότι απέδωσε καρπούς. Πιστεύουν ότι μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και τώρα, στην προσπάθεια επανεκκίνησης της κυβέρνησης που ξεκίνησε με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Στις επαφές που θα έχουν με επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες στις περιφέρειες καλούνται να αναλύσουν τα μέτρα που παρουσίασε ο Πρωθυπουργός, εξειδικεύοντας κατά περίπτωση και τις θετικές επιπτώσεις σε τοπικό επίπεδο. Τον σχεδιασμό έχουν αναλάβει ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης, ο υφυπουργός Επικρατείας Γιώργος Μυλωνάκης, η γραμματέας του κόμματος Μαρία Συρεγγέλα και ο Γιώργος Κατσαούνος.

Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών όπου αναμένεται να συζητηθούν οικονομικά και θεσμικά θέματα που αφορούν τους δήμους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments