Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά νεκρός [vid,pics]

Στέλιος Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά νεκρός [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στέλιος Πέτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά νεκρός [vid,pics]

Ο τόπος αλλά και η ΝΔ χρειάζεται μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

Την εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά νεκρός, εξέφρασε σήμερα το πρωί ο κ. Στέλιος Πέτσας.

​Πιο συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τις τρέχουσες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε: «Νομίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολιτικά νεκρός. Δεν έχει επιστροφή ο ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως είναι τακτικές όλες αυτές οι κινήσεις και δεν έχουν ανταπόκριση στην κοινωνία. Είναι αναγκαίο η αξιωματική αντιπολίτευση να βρει το δρόμο της μετά το συνέδριο, μετά τις εκλογές. Χρειαζόμαστε μια σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση. Κι ελπίζω και το ΠΑΣΟΚ μετά τις εσωκομματικές του διεργασίες να βρει το δρόμου του, γιατί δεν μπορεί η χώρα να πορεύεται έτσι.​Φυσικά, αυτή η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει ζημιά και στη ΝΔ. Είμαι υπέρ ενός ισχυρού δικομματικού συστήματος. Πιστεύω ότι αυτό απομονώνει τις τοξικές φωνές, θέλει μεγαλύτερη νηφαλιότητα, μπορεί να πηγαίνει τη χώρα μπροστά χωρίς απότομα σκαμπανεβάσματα, έστω και με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες. Επομένως, όλος αυτός ο κατακερματισμός μόνο κακό κάνει. Και δυστυχώς το ζήσαμε πολύ έντονα τη δεκαετία του 2010 μέσα από τη δημοσιονομική κρίση. Ελπίζω λοιπόν η κεντροαριστερά να βρει το δρόμο της».

Μιλώντας για τα αίτια της δημοσκοπικής πτώσης της ΝΔ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος τόνισε πως «όταν ακούμε συζητήσεις όπως αυτές που γίνονται τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα την καταγγελία ότι αρχηγός κόμματος κάνει μπούλινγκ σύμφωνα με καταγγελία σε μια βουλευτή, όταν ακούμε για θέματα αδιαφάνειας και για συνεχή συντροφικά μαχαιρώματα, όλα αυτά πάνε την πολιτική προς τα κάτω, επομένως και εμάς. Θέλω να μείνουμε στα προβλήματα των πολιτών, όχι στα εσωκομματικά ζητήματα».

​Σε ερώτηση σχετικά με το αν η κυβέρνηση έχει χαλαρώσει, ο κ. Πέτσας απάντησε πως «υπάρχουν δύο βασικά ζητήματα. Το ένα είναι ότι από το καλοκαίρι του 2023, μετά τη διπλή κάλπη, κάποιες από τις βασικές μας επιλογές πλήγωσαν την πιο παραδοσιακή μας βάση, το πιο συντηρητικό κοινό μπορεί να θεώρησε, για παράδειγμα, πως ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών δεν ήταν στην κατεύθυνση που ήθελε, παραδοσιακές ομάδες που στηρίζουν ΝΔ, παραδείγματος χάριν, ελεύθεροι επαγγελματίες μπορεί να εθίγησαν από το φορολογικό νομοσχέδιο. Συνεπώς, τέτοιες πολιτικές επιλογές μπορεί να δημιούργησαν κάμψη στα δημοσκοπικά μας ποσοστά. Όμως, δεν υπάρχει ούτε μεταρρυθμιστική κόπωση, ούτε χαλαρότητα της κυβέρνησης. Έχουν γίνει πολλά πράγματα το τελευταίο διάστημα. Αυτό που χρειάζεται είναι να εναρμονιστεί καλύτερα ο κυβερνητικός βηματισμός με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. Μια από αυτές είναι η ασφάλεια, άλλη είναι η ακρίβεια και η οικονομία, καθώς και τα θέματα τα εθνικά και τα ζητήματα της ευρύτερης γεωπολιτικής θέσης της Ελλάδας σε έναν κόσμο που έχει όλες αυτές τις εξελίξεις που ξέρουμε».

​Ερωτηθείς για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το στεγαστικό, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «αυτές είναι ψηφίδες σε ένα ευρύτερο παζλ. Είναι θετικά μέτρα, αλλά από μόνα τους δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν μια δύσκολη κατάσταση που περνούν τα ελληνικά νοικοκυριά. Το «Σπίτι μου» δεν έρχεται μόνο του, έρχεται με τα άλλα μέτρα στήριξης της οικογένειας. Επίσης, τα θέματα των αστυνομικών δεν είναι μόνο η υπερωριακή αποζημίωση, αλλά είναι μια αφετηρία – και φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης – και για άλλα πράγματα, όπως η αύξηση του μισθολογίου από 1/1/2025. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με το επίδομα επικίνδυνου και ανθυγιεινού επαγγέλματος των ενστόλων, κάτι που το ζητούν και το έχουμε στηρίξει πολλοί από εμάς στην Κ.Ο. Είναι θέμα που φαντάζομαι πως η κυβέρνηση θα το δει. Άρα, αυτά είναι μέτρα σε ένα παζλ που πρέπει να χτίζουν τη σχέση εμπιστοσύνης μας, χωρίς να έχουμε πισωγυρίσματα στο δημοσιονομικό πεδίο.​Οι τιμές στη στέγη είναι ακριβές και για αγορά και για ενοίκιο. Για να υπάρξει πιο ομαλή εξέλιξη και για να μπορέσει ένα νοικοκυριό είτε ένα νέο ζευγάρι, είτε οποιοσδήποτε συμπολίτης μας να βρει τη στέγη που του αρμόζει, είτε για αγορά είτε για ενοίκιο, χρειάζονται πολλά πράγματα. Το «Σπίτι μου» είναι ένα από αυτά. Ένα βασικό θέμα, για το οποίο δεν συζητάμε πολύ αλλά εγώ επιμένω πάρα πολύ σε αυτό, είναι να αυξηθεί η προσφορά από σπίτια που είναι κλειστά. Την προηγούμενη δεκαετία, δόθηκαν πολλά ενυπόθηκα δάνεια. Πολλά από αυτά τα σπίτια παραμένουν «κλειδωμένα» στα χαρτοφυλάκια είτε των τραπεζών, είτε των servicers. Με τις τελευταίες ρυθμίσεις που έχουν γίνει, που ευνοούν τα κουρέματα στα δάνεια αυτά, πρέπει να πιεστούν από την κυβέρνηση οι τράπεζες και οι servicers να κάνουν περισσότερες ρυθμίσεις, ώστε κάποια από αυτά τα σπίτια να μπουν ξανά στην αγορά κατοικίας. Όλα αυτά είναι μαζί».

​Τέλος, σε σχέση με τη δύσκολη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, επισημάνθηκε ότι «αναμφισβήτητα, έχουν γίνει πολλές μειώσεις φόρων και στο φόρο εισοδήματος και στις ασφαλιστικές εισφορές και σε μια σειρά από παρεμβάσεις που συνδέονται με τη βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων. Η τελευταία αλλαγή όχι μόνο για το φορολογητέο τεκμαρτό εισόδημα, αλλά κυρίως με τη σύγκριση με το μέσο όρο του ΚΑΔ, δηλαδή τις ομοειδείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα δημιουργεί κάποια ανασφάλεια και αβεβαιότητα στους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτά έχουν καταγραφεί από το οικονομικό επιτελείο. Περιμένω επομένως να δω στον Προϋπολογισμό του 2025 κάποια πράγματα, που θα τους ελαφρύνουν», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments