Πολιτική

Χαοτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Χαοτική η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [363626] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να δηλώσει ότι αυτός είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρά την απόφαση της ΚΕ που τον έχριζε έκπτωτο

Με μια ιδιαίτερα επιθετική κίνηση, η οποία έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, στη ΔΕΘ, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να δηλώσει ότι παραμένει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον κήρυξε έκπτωτο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, την περασμένη Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, έδωσε εντολή για την άρση του πληρεξουσίου που είχε παραχωρηθεί στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι το συγκεκριμένο πληρεξούσιο είχε συνταχθεί τον περασμένο Απρίλιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κανείς, εκτός από τον ίδιο, δεν θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει λογαριασμούς του κόμματος ή να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε πληρωμή, δημιουργώντας σοβαρές δυσκολίες για τα στελέχη που ψήφισαν την έκπτωση του από το αξίωμα του προέδρου.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρώην προέδρου, «μετά την ανάκληση του πληρεξουσίου από τον κ. Κασσελάκη προς τον κ. Μαυροκεφαλίδη, ποια είναι η υπογραφή που διέπει τη λειτουργία του κόμματος σήμερα; Σύμφωνα με το άρθρο 44 του καταστατικού, μόνο ο/η πρόεδρος έχει τη δυνατότητα να δώσει εξουσιοδότηση».

Από την άλλη πλευρά, στελέχη της ομάδας των «87» εξέφρασαν ανησυχίες για εκδικητική στάση απέναντι στο κόμμα που τον ανέδειξε αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι η συμπεριφορά του δείχνει ότι είναι προσκολλημένος στη θέση του αρχηγού. Ωστόσο, πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβουλευτεί νομικούς, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα επιλυθεί.

Ο Νίκος Πάπας, όταν ρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ για το θέμα, παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Την Τρίτη, πάντως, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει ξανά για να συζητήσει το ζήτημα αυτό.

Χθες, από τη ΔΕΘ, ο Νίκος Παππάς τόνισε την ανάγκη της χώρας για μια σημαντική προοδευτική αλλαγή. «Ο ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, «ως η μεγαλύτερη αντιπολιτευτική δύναμη, αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη και τις φήμες περί εκτροπής, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει ούτε εκτροπές ούτε πραξικοπήματα». Πρόσθεσε ότι «όλα τα αξιώματα και οι εξουσίες είναι ελεγκτέα και ανακλητά. Η Πολιτική Γραμματεία μπορεί να ανακληθεί από την Κεντρική Επιτροπή, η οποία με τη σειρά της μπορεί να ανακληθεί από ένα έκτακτο συνέδριο, το οποίο μπορούν να συγκαλέσουν τα μέλη με υπογραφές. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ότι το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μια εντολή που δεν υπόκειται σε έλεγχο. Σε ανεπτυγμένες Δημοκρατίες, και ειδικά σε ένα κόμμα που είναι το πιο δημοκρατικά οργανωμένο στην Ελλάδα, κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments