Ελλάδα

ΕΟΠΥΥ: Καταθέσεις- «φωτιά» στη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις – «Δεν πήρα ποτέ φάρμακα»

ΕΟΠΥΥ: Καταθέσεις- «φωτιά» στη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις – «Δεν πήρα ποτέ φάρμακα»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΕΟΠΥΥ: Καταθέσεις- «φωτιά» στη δικογραφία για τις παράνομες συνταγογραφήσεις – «Δεν πήρα ποτέ φάρμακα»

Οι 16 συλληφθέντες θα αρχίσουν από την Τετάρτη να περνούν την πόρτα του ανακριτή - Βίντεο από τη δράση των μελών των κυκλωμάτων

Κομβικό ρόλο τόσο στην εσωτερική έρευνα του ΕΟΠΥΥ όσο και στον σχηματισμό της δικογραφίας από την Οικονομική Αστυνομία έπαιξαν οι καταθέσεις πολιτών που έπεσαν και οι ίδιοι –χωρίς να το γνωρίζουν- θύματα των δύο κυκλωμάτων παράνομων συνταγογραφήσεων που εξαρθρώθηκαν.

Σε μία από τις καταθέσεις, που εξασφάλισε το newsbeast.gr, μία γυναίκα ανέφερε πως ουδέποτε είχε απευθυνθεί σε κάποιον γιατρό για συνταγογράφηση σκευάσματος. Μάλιστα ανέφερε: «Γέννησα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Εκεί, μου είπαν ότι έχω ζάχαρο και θα με ειδοποιήσουν, για να με επανεξετάσουν, για να δουν αν έχει φύγει το ζάχαρο από τον οργανισμό μου λόγω γέννας, και μετά θα με ενημερώσουν, αν θα πρέπει να πάρω κάποιο φάρμακο. Δεν με πήραν ποτέ τηλέφωνο, για να με ενημερώσουν. Δεν έχω πάρει ποτέ φάρμακα».

Να σημειώσουμε ότι οι 16 συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα ξεκινήσουν από αύριο (Τετάρτη) να περνούν την πόρτα του ανακριτή, για να απολογηθούν. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για μία πολύ «δεμένη» υπόθεση με καταθέσεις, βιντεοληπτικό υλικό και νόμιμες συνακροάσεις.

Βίντεο από τη δράση των μελών των κυκλωμάτων

Βίντεο από τη δράση των μελών των δύο κυκλωμάτων που συνταγογραφούσαν παράνομα σε βάρος του ΕΟΠΥΥ εξασφάλισε το «Newsbeast». Πρόκειται για βίντεο που περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη δικογραφία της Οικονομικής Αστυνομίας, το οποίο δείχνει τα μέλη των δύο κυκλωμάτων να μπαινοβγαίνουν σε φαρμακεία, πότε κρατώντας έγγραφα και πότε σακούλες ή κούτες με φάρμακα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments