ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Το πιο ωφέλιμο λαχανικό που συστήνουν οι ειδικοί, οι περισσότεροι δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ

Το πιο ωφέλιμο λαχανικό που συστήνουν οι ειδικοί, οι περισσότεροι δεν το έχουν δοκιμάσει ποτέ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, clickatlfe.gr

Όλα τα λαχανικά μας κάνουν καλό, ειδικά όταν τα καταναλώνουμε συχνά και σε ποικιλία, αλλά είναι ένα που ξεχωρίζει.

Όλα τα λαχανικά μας κάνουν καλό, ειδικά όταν τα καταναλώνουμε συχνά και σε ποικιλία, αλλά είναι ένα που ξεχωρίζει. Μπρόκολο, σπανάκι, λαχανίδα… Έχουμε ακούσει πολλά για τα οφέλη των λαχανικών και όσοι ασχολούνται με την ισορροπία στη διατροφή τους, σίγουρα τα έχουν στην κουζίνα τους. Υπάρχει, όμως, ένα λαχανικό που κάποιοι ίσως να μην έχουν δοκιμάσει ποτέ και που οι περισσότεροι σίγουρα δεν βάζουν στα πιάτα τους, το οποίο ερευνητές από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών το έχουν κατατάξει στα πιο υγιεινά του κόσμου, ξεπερνώντας το σέσκουλο, το παντζάρι, ακόμη και το σπανάκι. Πρόκειται για το νεροκάρδαμο, το οποίο σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής (NCIA), βοηθά στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων κυττάρων, καταστρέφει τις χημικές ουσίες που βλάπτουν τον οργανισμό και μπορεί να βοηθήσει ακόμη και στην αντιμετώπιση του καρκίνου.

Περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τα εσπεριδοειδή και τα οφέλη του δεν περιορίζονται στη σωματική υγεία, αφού μελέτες έχουν επίσης δείξει τη θετική επίδρασή του στην ψυχική ευεξία. Πλούσιο σε φυλλικό οξύ, μια βιταμίνη Β γνωστή για το ρόλο της στη λειτουργία του εγκεφάλου, το νεροκάρδαμο μπορεί να συμβάλει στη γνωστική υγεία, ενισχύοντας τη μνήμη και βοηθώντας στη διαχείριση του στρες.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε αμινοξέα, βοηθά στην πέψη των πρωτεϊνών και στην παραγωγή νευροδιαβιβαστών. Με πολύ λίγες θερμίδες ανά μερίδα, το νεροκάρδαμο προσφέρει μια αξιοσημείωτη ποσότητα θρεπτικών συστατικών που μπορούν να ενισχύσουν τη συνολική υγεία και ευεξία. Είναι επίσης αντιοξειδωτικό κι έχει βρεθεί ότι όσοι το καταναλώνουν 2 ώρες πριν από την άσκηση, δεν έχουν μυϊκούς πόνους. Σύμφωνα, μάλιστα, με την αμερικανική εταιρεία τροφίμων B&W, το προτιμούν αθλητές σε όλο τον κόσμο για την επούλωση τραυματισμών που προκαλούνται από την άσκηση. Περιέχει μεγάλη ποσότητα σιδήρου, ασβεστίου, καλίου, μαγνησίου και βιταμίνης Κ, η οποία αποτρέπει τη βλάβη των εγκεφαλικών κυττάρων. Λόγω των φαρμακευτικών ιδιοτήτων του, το νεροκάρδαμο θεωρείται υπερτροφή και πιστεύεται ότι βοηθά στη γρήγορη ανάρρωση.

Πώς να το βάλετε στο πιάτο Το νεροκάρδαμο χρησιμοποιείται συνήθως σε σαλάτες. Η τραγανή υφή του και η πικάντικη γεύση του προσθέτουν βάθος στα ανάμεικτα χόρτα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σάντουιτς, για μια πικάντικη χροιά. Μπορείτε, επίσης, να το αξιοποιήσετε ως γαρνιτούρα στα πιάτα σας.

Προσοχή στην κατανάλωση Οι ειδικοί, ωστόσο, πιστεύουν ότι δεν πρέπει να καταναλώνεται σε υπερβολή, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στην ουροδόχο κύστη, τα νεφρά και το στομάχι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments