Νέα

Boeing: Απώλειες 100 εκατ. την ημέρα λόγω απεργίας

Boeing: Απώλειες 100 εκατ. την ημέρα λόγω απεργίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, ot.gr

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Boeing η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα χρέους

Πάνω από 100 εκατ. δολάρια την ημέρα αναμένεται να χάνει η Boeing μέχρι να καταλήξει σε συμφωνία με το συνδικάτο της που εκπροσωπεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους, δήλωσαν αναλυτές τη Δευτέρα.

Οι εργαζόμενοι της Boeing στην περιοχή του Σιάτλ που κατασκευάζουν το πιο δημοφιλές 737 MAX και άλλα μοντέλα σε εργοστάσια στη δυτική ακτή των ΗΠΑ προχώρησαν σε απεργία αφού την περασμένη εβδομάδα απέρριψαν την πρώτη σύμβαση εργασίας τους μετά από 16 χρόνια.

Μια παρατεταμένη απεργία θα μπορούσε να κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια, καταστρέφοντας τα ήδη τεταμένα οικονομικά της εταιρείας και απειλώντας με υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας.

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Boeing

Η απεργία, η πρώτη της Boeing από το 2008, είναι το τελευταίο γεγονός σε μια ταραχώδη χρονιά για την εταιρεία που ξεκίνησε με ένα περιστατικό τον Ιανουάριο, όταν ένα πάνελ πόρτας αποκολλήθηκε από ένα νέο τζετ 737 MAX στον αέρα. Οι μετοχές έχουν χάσει περίπου 40% σε αξία μέχρι στιγμής φέτος.

Όπως γράφει το Reuters, η Northcoast Research εκτιμά ότι ο συνολικός αντίκτυπος της απεργίας θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια ή περισσότερο.

«Η Boeing πιθανότατα θα αφαιρέσει 33-35 τζετ από το αρχικό σχέδιο παραγωγής, με αποτέλεσμα την απώλεια 102 εκατομμυρίων δολαρίων σε καθημερινά έσοδα», δήλωσε ο Chris Olin, αναλυτής της Northcoast Research.

Την περασμένη εβδομάδα και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης προειδοποίησαν ότι μια παρατεταμένη απεργία θα μπορούσε να κοστίσει στην εταιρεία την επενδυτική της βαθμίδα. Αυτό θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για την Boeing, η οποία έχει ήδη ένα σωρό χρέους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Εκτιμούμε ότι η απεργία θα μειώσει τις πωλήσεις κατά περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα το 2008, καθώς οι τρέχοντες όγκοι είναι υψηλότεροι», δήλωσε ο αναλυτής της TD Cowen, Cai von Rumohr.

Τα οικονομικά της Boeing βρίσκονται ήδη υπό πίεση λόγω των αρνητικών ελεύθερων ταμειακών ροών και των φτωχών περιθωρίων. Ο κατασκευαστής αεροπλάνων πρέπει να δημιουργήσει επαρκείς ταμειακές ροές για να καλύψει τις πληρωμές του χρέους του.

Τη Δευτέρα, η Boeing ανακοίνωσε ότι παγώνει τις προσλήψεις και σταθμίζει τις προσωρινές άδειες για να κρατήσει υπό έλεγχο το κόστος.

Οι αναλυτές της Jefferies λένε ότι η απεργία θα καταφέρει σε ένα πλήγμα περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μηνιαία ταμειακή ροή.

Πηγή: ot.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments