Policy Briefs

ΔΟΕ: Ποιοι είναι οι επτά «αθάνατοι» που θα διεκδικήσουν την προεδρία στη Σύνοδο που θα γίνει στην Ελλάδα

ΔΟΕ: Ποιοι είναι οι επτά «αθάνατοι» που θα διεκδικήσουν την προεδρία στη Σύνοδο που θα γίνει στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: sportsfeed//ΔΟΕ: Ποιοι είναι οι επτά «αθάνατοι» που θα διεκδικήσουν την προεδρία στη Σύνοδο που θα γίνει στην Ελλάδα

Κούρσα για επτά η διαδοχή του Μπαχ στην 143η σύνοδο της ΔΟΕ που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Πύλο από 18 έως 21 Μαρτίου του 2025

Επτά «αθάνατοι» κατέθεσαν υποψηφιότητα για την προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής ως τα μεσάνυχτα χθες (15/9), που έληγε η σχετική διορία.

Η 143η σύνοδος της ΔΟΕ είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Πύλο της Μεσσηνίας από τις 18 έως τις 21 Μαρτίου του 2025. Εκεί θα μάθουμε το διάδοχο του Τόμας Μπαχ ο οποίος θα παραδώσει την ηγεσία της ΔΟΕ τον Ιούνιο του 2025.

Στη λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνονται τέσσερις εν ενεργεία πρόεδροι παγκόσμιων ομοσπονδιών, ο αντιπρόεδρος της ΔΟΕ, ο αδελφός του βασιλιά της Ιορδανίας, καθώς και η Υπουργός Αθλητισμού της Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, οι επτά υποψήφιοι για τη διαδοχή του Τόμας Μπαχ είναι ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ Αλ Χουσεΐν από την Ιορδανία, ο Λόρδος Σεμπάστιαν Κόε από τη Μεγάλη Βρετανία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου), η Κίρστι Κόβεντρι από τη Ζιμπάμπουε (Ολυμπιονίκης της κολύμβησης), ο Γιόχαν Ελίας από τη Μεγάλη Βρετανία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας), ο Νταβίντ Λαπαρτιάν από τη Γαλλία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδηλασίας), ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ από την Ισπανία (γιος του πρώην προέδρου της ΔΟΕ) και ο Μορινάρι Γουατανάμπε από την Ιαπωνία (πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής).

Οι υποψήφιοι θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στην ολομέλεια της ΔΟΕ τον Ιανουάριο του 2025, σε συνεδρίαση που θα γίνει στη Λοζάνη. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στην Αρχαία Ολυμπία, στο πλαίσιο της 143ης Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα διεξαχθεί από 18 έως 21 Μαρτίου.

Ο Τόμας Μπαχ, πρόεδρος της ΔΟΕ από το 2013, έχει ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για νέα θητεία, καθώς κάτι τέτοιο θα απαιτούσε αλλαγή στο καταστατικό της Επιτροπής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments