Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Τέλος στις εικονικές συνταγογραφήσεις με κωδικό ΟΤΡ [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Τέλος στις εικονικές συνταγογραφήσεις με κωδικό ΟΤΡ [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI//Ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια εικονικής συνταγογράφησης είναι αποφασισμένος να βάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νέο σύστημα για συναίνεση στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση

Ταφόπλακα σε κάθε προσπάθεια εικονικής συνταγογράφησης είναι αποφασισμένος να βάλει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το κύκλωμα ιατρών και φαρμακοποιών, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «έχουμε προσπαθήσει μέσω της ΗΔΙΚΑ να βρούμε ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να μη γίνεται κατάχρηση των ΑΜΚΑ των ανθρώπων από παράνομα κυκλώματα. Στην περίπτωση αυτών που πιάσαμε, αυτοί έπαιρναν τα ΑΜΚΑ διαφόρων ανθρώπων, κυρίως μεταναστών αλλά και άλλων, τους έγραφαν φάρμακα, οι ίδιοι δεν το γνώριζαν και μέσω αυτών έκαναν την εκτέλεση των συνταγών, χρέωναν στον ΕΟΠΥΥ τη συμμετοχή του ΕΟΠΥΥ στο φάρμακο και παράλληλα, έπαιρναν τα φάρμακα, τα οποία προωθούσαν στο εξωτερικό σε παράνομα κυκλώματα. Με αυτόν τον τρόπο, κέρδιζαν και από τον ΕΟΠΥΥ και από το φάρμακο που πωλούσαν».

«Για αυτό το λόγο», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, «θα βάζουμε τη διαδικασία του ΟΤΡ, δηλαδή αυτό που κάνει η τράπεζα, που στέλνει ένα μήνυμα με το οποίο επιβεβαιώνεται ο πραγματικός κάτοχος. Έτσι, θα έρχεται ένα μήνυμα επιβεβαίωσης

Δηλαδή, σχεδιάζεται ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο αφορά στην αποστολή κωδικού OTP στο κινητό για συναίνεση στη συνταγογράφηση, διαδικασία που ακολουθείται ήδη σε τραπεζικές συναλλαγές.

Ο υπουργός Υγείας, μάλιστα, διεμήνυσε «θα τους ελέγξουμε όλους» αναφέροντας ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και σε άλλες περιοχές, όπου γιατροί προχωρούν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση που υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των συνταγογραφήσεων άλλων γιατρών της ίδιας ειδικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments