Πολιτική

Ανδρουλάκης: Την ώρα που κατέρρεε η ΝΔ, κάποιοι ζήτησαν εσωκομματικές εκλογές [vid]

Ανδρουλάκης: Την ώρα που κατέρρεε η ΝΔ, κάποιοι ζήτησαν εσωκομματικές εκλογές [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ανδρουλάκης: Την ώρα που κατέρρεε η ΝΔ, κάποιοι ζήτησαν εσωκομματικές εκλογές [vid]

"Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει γενναία βήματα και τώρα πρέπει να κάνει ένα ακόμα", σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης

Αιχμές κατά των εσωκομματικών του αντιπάλων άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, λέγοντας ότι «την ώρα που κατέρρεε η ΝΔ, κάποιοι ζήτησαν εσωκομματικές εκλογές».

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει γενναία βήματα και τώρα πρέπει να κάνει ένα ακόμα. Από μια σοβαρή, στιβαρή αντιπολίτευση, να δώσει τη δυνατότητα να πιστέψουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι στην Ελλάδα ότι μπορεί να είναι μια πολύ καλή κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές, βάζοντας τη Νέα Δημοκρατία στο περιθώριο. Και πιστεύω ότι το πολιτικό περιβάλλον τώρα μας ευνοεί. Δεν είναι μια ευκαιρία που έπεσε από την Ακρόπολη. Είναι μια ευκαιρία που δημιουργήσαμε με κόπο και αγώνα. Κάναμε μεγάλο αγώνα για να ανατρέψουμε τον δικομματισμό που είχε δημιουργηθεί, με 41% Νέα Δημοκρατία, 32% ΣΥΡΙΖΑ και 8% ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Mega.

Νίκος Ανδρουλάκης: Να γίνει ένα ανοιχτό debate

Σε σχετικό ερώτημα που του έγινε για το debate μεταξύ των υποψηφίων, είπε: «Στο debate είπα να πρωτοπορήσουμε. Όπως κάναμε το 2004, που 20 χρόνια τώρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον εκλέγουν μέλη και φίλοι, να κάνουμε πρώτη φορά στην Ελλάδα το πρώτο ανοιχτό debate. Δηλαδή, δεν ρωτάει μόνο ο δημοσιογράφος σε ένα στενό περιθώριο υποψηφίων, αλλά δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει διάλογος μεταξύ των υποψηφίων. Δεν κατάλαβα γιατί κάποιοι το αρνούνται. Εγώ θα μείνω σταθερά σ’ αυτή τη θέση. Σε ένα ανοιχτό debate με πολιτικό πολιτισμό, για να καταλάβει ο κόσμος τι εκπροσωπούμε, γιατί είμαστε υποψήφιοι, το σχέδιό μας. Γιατί εγώ ακούω μόνο υποσχέσεις. Ποιο είναι το άλλο σχέδιο; Εμένα το σχέδιό μου πήρε το ΠΑΣΟΚ από τις μυλόπετρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και το έβαλε ξανά στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό πρωταγωνιστικά. Και έχει πια τη δυνατότητα να παίξει ακόμα μεγαλύτερο ρόλο».

Ποιον θα ήθελε αντίπαλο στον β’ γύρο;

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το ποιον από τους υποψηφίους θα ήθελε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο, σημείωσε: «Όποιος είναι. Εγώ θέλω να είμαι εγώ, να αγωνιστώ, να εκλεγώ, να κάνω το σχέδιό μου πραγματικότητα. Όχι μόνο για το ΠΑΣΟΚ, αλλά για το καλό της πατρίδας».

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι στον δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο ίδιος με τον Χάρη Δούκα, είπε: «Οι δημοσκοπήσεις είναι για να τις παρατηρούμε, να τις αξιολογούμε. Δημοσκοπήσεις έρχονται και παρέρχονται. Εγώ κάνω έναν αγώνα και καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες, όλους τους δημοκράτες να έρθουν να συναντηθούμε. Και δεσμεύομαι ότι με το ήθος, την υπευθυνότητά μου και τις αξίες μου θα κάνουμε μια κυβέρνηση η οποία θα κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή και την Ελλάδα πιο δίκαιη, γιατί δεν έχω δεσμεύσεις από συμφέροντα».

Για το ενδεχόμενο η ΝΔ στις επόμενες εκλογές να μην είναι αυτοδύναμη, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Δεν υπάρχει κανένα σενάριο να συγκυβερνήσω με τη Νέα Δημοκρατία με εμένα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Δεν έδωσα τέτοιο αγώνα, συγκρούστηκα με το παρακράτος της ΝΔ και τα media που τη στηρίζουν για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο δεύτερος πόλος του πολιτικού συστήματος. Έλεος. Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο έναν στόχο στις επόμενες εθνικές εκλογές. Μετά τα εσωτερικά μας, να ανασυγκροτηθούμε, να διορθώσουμε ό,τι υπάρχει στο πρόγραμμά μας, να κάνουμε περιφερειακά συνέδρια και να πάμε μετά σε ένα μεγάλο, ανοιχτό συνέδριο. Να καλέσουμε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις με κοινωνικούς όρους και όχι συγκολλήσεις κομμάτων και να πούμε ”ελάτε εδώ, πιστεύουμε αυτά, τι άλλο θέλετε”, να συμφωνήσουμε σε μια ατζέντα και να κάνουμε ένα μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments