Πολιτική

Βούλτεψη για μεταναστευτικό: Η Γερμανία δεν μπορεί αλά καρτ να χρησιμοποιεί τις συνθήκες

Βούλτεψη για μεταναστευτικό: Η Γερμανία δεν μπορεί αλά καρτ να χρησιμοποιεί τις συνθήκες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Βούλτεψη για μεταναστευτικό: Η Γερμανία δεν μπορεί αλά καρτ να χρησιμοποιεί τις συνθήκες

Στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα μετά την απόφαση της Γερμανίας να σκληρύνει τη στάση της αλλά και στις επιπτώσεις που δημιουργούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου

Στις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα μετά την απόφαση της Γερμανίας να σκληρύνει τη στάση της αλλά και στις επιπτώσεις που δημιουργούνται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρθηκε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρα μονομερής ενέργεια, η οποία ουσιαστικά έχει και συνέπειες ή μπορεί να έχει συνέπειες πολύ σοβαρότερες από αυτές που φαίνονται.

Η Γερμανία δεν πρέπει να απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη και δεν πρέπει να υπάρξει αντιπαράθεση, να βρεθεί δηλαδή αντιμέτωπη με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Το ιστορικό μας παρελθόν δείχνει ότι πρέπει να προχωράμε όλοι μαζί στην Ευρώπη.

Δεν είναι ωραίο η Γερμανία να βρεθεί αντιμέτωπη. Εξάλλου, είναι εντελώς παράδοξο η ατμομηχανή της οικονομίας της Ευρώπης να κλείνει τα σύνορά της. Τότε γιατί τη φτιάξαμε τη Σένγκεν»;

Ως προς τη στάση των ευρωπαϊκών χωρών η κ. Βούλτεψη δήλωσε πως: «Νομίζω ότι με αυτό διαφωνούν όλοι. Δεν είμαστε μόνο εμείς. Έχουμε κάνει συμμαχίες μας. Υπάρχουν οι εξής παράμετροι. Υπάρχει ότι κλείνει η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Δεν το έκαναν. Δηλαδή αυτό που έκαναν ουσιαστικά τι ήταν; Ήταν τυχαίοι έλεγχοι, είπανε δεν κάνανε δηλαδή, γιατί θα γινόντουσαν ατέλειωτες ουρές σε σύνορα με 13 χώρες.

Δεν κατάλαβα καθόλου γιατί το κάνουν αυτό. Δεν το κατάλαβα. Γιατί το λέω αυτό; Οι άνθρωποι οι οποίοι έκαναν τα τρομοκρατικά μέσα στη Γερμανία, είτε είχαν ιθαγένεια γερμανική, η οποία τους είχε αποδοθεί με νόμους που είχαν ψηφίσει όλες οι κυβερνήσεις τους».

Συνέχισε λέγοντας: «Όταν τους λέγαμε ότι το πρόβλημα το έχουμε εμείς, όχι εσείς, γιατί εμάς μας χρησιμοποιούν για να περνάνε από πάνω μας στην κυριολεξία και να έρθουν σε εσάς, διότι πήρατε ενάμισι εκατομμύριο κόσμο το 2015 – 2016, διότι οι περισσότεροι από αυτούς πλέον ζουν εκεί και έχουν ιθαγένειες.

Με την τελευταία συμφωνία της κυβέρνησης των φαναριών τους αναγνώρισαν όλους και όλοι τους έχουν συγγενείς στη Γερμανία. Δεν θέλουν να μείνουν εδώ. Νομίμως ταξιδεύουν, τους λέμε τόσον καιρό στην Ευρώπη, διότι από την ώρα που λαμβάνουν το άσυλο από εμάς, έχουν δικαίωμα να ταξιδέψουν για 90 μέρες».

Για την πρακτική εφαρμογή των μέτρων ελέγχου, ανέφερε πως: «Καταρχήν εμείς αυτό το οποίο λέμε στη Γερμανία αυτή τη στιγμή, είναι ότι δεν μπορούμε αλά καρτ να χρησιμοποιούμε τις συνθήκες ή θα ισχύουν όλες και η Σένγκεν και το Δουβλίνο, ή η Γερμανία μόνη της δεν μπορεί να αποφασίζει να καταργεί τη Σένγκεν και να διατηρεί το Δουβλίνο, το οποίο δεν το είχε λάβει και πολύ υπ’ όψιν της.

Να πω εδώ ότι καθημερινά περνάνε από τα σύνορα με την Ολλανδία εκατό χιλιάδες φορτηγά. Πολλοί άνθρωποι ζουν στη μία από τις δύο χώρες και δουλεύουν στην άλλη, δηλαδή απίθανα πράγματα τώρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν και ήδη τα μείωσαν. Δηλαδή είπαν ότι θα είναι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, θα είναι τυχαίοι.

Αυτό το κάνουμε και εμείς, δεν κάνουμε ελέγχους; Πως πιάνουμε τους διακινητές με τα φορτηγά, με ανθρώπους που μεταφέρουν; Αυτό το κάνουν όλοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments