Πολιτική

Δούκας: Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ έχει εθνικά χαρακτηριστικά,θα είμαι αποτελεσματικός και πρόεδρος και σαν δήμαρχος

Δούκας: Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ έχει εθνικά χαρακτηριστικά,θα είμαι αποτελεσματικός και πρόεδρος και σαν δήμαρχος

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Δούκας: Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ έχει εθνικά χαρακτηριστικά -Θα είμαι αποτελεσματικός και σαν πρόεδρος και σαν δήμαρχος

Για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, τις δημοσκοπήσεις αλλά και το debate μεταξύ των υποψηφίων προέδρων μίλησε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ο Χάρης Δούκας.

«Θέλουμε να είναι ένα debate το οποίο να είναι ζωντανό και να δίνει τη δυνατότητα παρεμβάσεων όλων των ομιλητών. Γι αυτό και είχαμε κάνει ένα καταπληκτικό debate ευρωπαϊκών προδιαγραφών και παρέα την άλλη φορά για τον Δήμο της Αθήνας στον δεύτερο γύρο και νομίζω ότι είχε πολύ ωραία διάδραση. Έχω προτείνει να υπάρχει δυνατότητα παρεμβάσεων του κάθε υποψηφίου πέντε φορές με κανόνες και μία διαδικασία η οποία να διασφαλίζει ότι δεν θα πέφτει ο ένας πάνω στον άλλον», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα συγκρουστούμε πολιτικά και την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί», πρόσθεσε και σημείωσε: «Πρέπει να δεσμευτούμε όλοι ότι σε αυτή την προσπάθεια που κάνουμε και νομίζω είναι μέχρι τώρα πολιτισμένη και είναι μια συζήτηση που είναι σε ένα υψηλό επίπεδο. Συζητάμε πολιτικά, μπορεί να έχουμε συμφωνίες, διαφωνίες, αλλά το βασικό είναι ότι και εμένα αυτός ο στόχος μου να πηγαίνω σε γειτονιές, σε πόλεις, σε πλατείες και να δυναμώνω το ΠΑΣΟΚ και να δυναμώνω την δημοκρατική παράταξη».

«Το κεντρικό διακύβευμα είναι να μπορέσει ξανά το ΠΑΣΟΚ να γίνει κίνημα με Κ κεφαλαίο. Να μπορέσει δηλαδή να είναι ανοιχτό, συμπεριληπτικό. Και προτείνω και ένα άλλο μοντέλο αν θέλετε ηγεσίας, το οποίο να αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης ο οποίος να βασίζεται στη λογική της συνεργασίας, της συνδιαμόρφωσης, να λειτουργούν τομείς, να είναι τα μέλη ενεργά παντού και αυτό να δημιουργεί μια συνθήκη συνιδιοκτησίας σε όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Δούκας.

Τι απάντησε στο ερώτημα και πρόεδρος και δήμαρχος

Σχολιάζοντας τον διπλό ρόλο που θα κληθεί να υπηρετήσει σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Δούκας απάντησε: «Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στο εμείς και όχι στο εγώ. Είναι 26 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν όλοι ρόλο, λόγο και ευθύνη. Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουν όλοι χαρτοφυλάκιο και παρέμβαση και αυτό θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ. Να έχουμε ομάδες και ανθρώπους και έχουμε ένα εξαιρετικό προσωπικό και βουλευτές που είναι νομίζω με μια πολύ δυνατή παρουσία και με χρόνια εμπειρία και για αυτό το λόγο νομίζω ότι θα είμαι αποτελεσματικός και σαν πρόεδρος και σαν δήμαρχος».

Σε ερώτηση γιατί να ψηφίσει κανείς τον Δούκα για πρόεδρο του κόμματος, απάντησε: «Θα τον ψηφίσει κανείς για το διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Πιστεύω ότι η κάλπη αυτή έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Είναι η άποψή μου ότι αν συνεχίσουμε έτσι θα βρεθούμε γρήγορα σε τοίχο. Η χώρα θα βρεθεί γρήγορα σε τοίχο, διότι υπάρχει μια πρωτοφανής υπερσυσσώρευση πλούτου σε πάρα πολύ λίγους και όλοι οι υπόλοιποι είμαστε με ένα pass, με ένα επίδομα, με ένα voucher και όταν μας το δίνουν πρέπει να χειροκροτάμε κιόλας. Και αυτό πρέπει να αλλάξει».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments