Πολιτική

“Γκαζώνει” η κυβέρνηση για καθημερινότητα και εισοδήματα

“Γκαζώνει” η κυβέρνηση για καθημερινότητα και εισοδήματα

Πηγή Φωτογραφίας: [369241] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά τάχιστα στην εξειδίκευση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Για μία εβδομάδα, τα αρμόδια υπουργεία εργάζονταν στην εξειδίκευση των 45 μέτρων – παρεμβάσεων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, παρουσιάζοντας ουσιαστικά έναν νέο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επόμενη τριετία.

Αυτός ο συνδυασμός πολιτικών έχει ως κύριο στόχο, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, την άμεση και ορατή παραγωγή αποτελεσμάτων που θα αγγίζουν τους πιο σημαντικούς τομείς της καθημερινής ζωής των πολιτών και θα ενισχύουν τα εισοδήματά τους. Η υλοποίηση αυτών των πολιτικών έχει δηλωθεί από τον πρωθυπουργό ως προϋπόθεση για να μπορέσει η κυβέρνηση να διεκδικήσει με επιτυχία την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές του 2027.

Μετά την παρουσίαση των μέτρων, ο χρόνος αρχίζει να μετρά για τα αρμόδια υπουργεία. Στο κυβερνητικό επιτελείο προετοιμάζονται για «σφοδρή επίθεση», καθώς έχει γίνει σαφές ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την κυβέρνηση στον έκτο χρόνο της θητείας της είναι η αναντιστοιχία μεταξύ των στοιχείων που αποτυπώνονται σε εκθέσεις και αριθμούς και της πραγματικότητας που βιώνει ο πολίτης στην καθημερινότητά του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το περιέγραψε με σαφήνεια, αναφέροντας ότι «το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας είναι να σταματήσει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας να νιώθει ότι ”ναι, είναι καλές οι επενδυτικές βαθμίδες, οι αναβαθμίσεις της οικονομίας και αυτές οι ειδήσεις είναι σημαντικές, αλλά εγώ δεν το βλέπω στην τσέπη μου”».

Η αύξηση των εισοδημάτων είναι ο πιο κρίσιμος και μετρήσιμος στόχος. Βασισμένη στην πρόοδο που έχει σημειωθεί στην αύξηση μισθών και συντάξεων, καθώς και στην πρόθεση να συνεχιστεί αυτή η τάση τα επόμενα τρία χρόνια, η κυβέρνηση εκτιμά ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα αρχίσουν να υποχωρούν. Στο πλαίσιο αυτό, παραμένει προσηλωμένη στον στόχο του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ και του μέσου μισθού στα 1500 ευρώ μέχρι το τέλος της τετραετίας, με παράλληλη μείωση της ανεργίας και αύξηση των στοχευμένων επιδομάτων.

Οι τομείς της υγείας, της παιδείας και των μεταφορών είναι κεντρικοί στόχοι, στους οποίους επιδιώκονται άμεσα αποτελέσματα, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει μεταρρυθμίσεις και πολιτικές για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Οι επόμενοι τρεις μήνες, μέχρι το τέλος του έτους, θεωρούνται κρίσιμοι από την κυβερνητική ομάδα για την αλλαγή του πολιτικού κλίματος. Αυτή η περίοδος θα είναι καθοριστική, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα συνεχίσουν τις εσωκομματικές τους διαδικασίες για την αλλαγή ηγεσίας, προσφέροντας στην κυβέρνηση ένα «παράθυρο» ευκαιρίας να ασχοληθεί με τα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, χωρίς να υπάρχει ένας οργανωμένος αντιπολιτευτικός λόγος σε πολιτικό επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια αυτού του τριμήνου, η κυβέρνηση στοχεύει να αρχίσει να παρατηρεί μια αντιστροφή της εικόνας στις δημοσκοπήσεις, με τη Νέα Δημοκρατία να επανακτά δυνάμεις. Ιδιαίτερη σημασία έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και η αντίληψη των πολιτών σχετικά με την ορθότητα των πολιτικών παρεμβάσεων που προτείνονται, όπως αποτυπώνεται, για παράδειγμα, στις ερωτήσεις σχετικά με την κατεύθυνση που ακολουθεί η χώρα – αν είναι σωστή ή λάθος.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εστιάζουν την προσοχή τους στις πρώτες δημοσκοπήσεις που ακολουθούν την ανακοίνωση και την εξειδίκευση των μέτρων. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στις δώδεκα αυξήσεις και τις δώδεκα φοροαπαλλαγές που ανακοινώθηκαν, τις οποίες θεωρούν ως ένδειξη προθέσεων για την επόμενη τριετία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments