Πολιτική

Η πρώτη δήλωση του Τζιτζικώστα ως επιτρόπου – “Ραχοκοκαλιά της Ευρώπης οι μεταφορές”

Η πρώτη δήλωση του Τζιτζικώστα ως επιτρόπου – “Ραχοκοκαλιά της Ευρώπης οι μεταφορές”

Πηγή Φωτογραφίας: [371138] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη η ανάθεση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, των χαρτοφυλακίων των βιώσιμων μεταφορών και του τουρισμού», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

«Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη η ανάθεση από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, των χαρτοφυλακίων των βιώσιμων μεταφορών και του τουρισμού», δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας αμέσως μετά την επιλογή του στη θέση του επιτρόπου.

Συγκεκριμένα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δίνει ένα ισχυρό μήνυμα ότι έχει μια συνολική και ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ανάπτυξη, με επίκεντρο τις στρατηγικές επενδύσεις για σημαντικές υποδομέςπράσινες μεταφορές και βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής, φέρνοντας τελικά την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της».

«Οι μεταφορές είναι η ραχοκοκαλιά της Ευρώπης, έχοντας γεωστρατηγική σημασία για κρίσιμους κλάδους, όπως το εμπόριο, η ενέργεια και η δικτύωση και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση, τη μετακίνηση και τη διασύνδεση πολιτών και περιοχών. Ένα θεμελιώδες δικαίωμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και στην κυκλοφορία των προϊόντων και των υπηρεσιών που αποτελούν κλειδιά για τη συνοχή και την ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης», σημείωσε.

Καταλήγοντας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι «στην καρδιά των μεταφορών βρίσκεται και η ναυτιλία και οι θαλάσσιες μεταφορές, που έχουν κομβικό ρόλο σήμερα για την Ευρώπη. Ταυτόχρονα, συνιστά ένα πολύ σημαντικό πρώτο επίτευγμα η ουσιαστική αναβάθμιση της ευρωπαϊκής πολιτικής για τον τουρισμό, όπως και η σύνδεσή του με τις μεταφορές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments