Πολιτική

Κλείδωσαν οι προτάσεις της ΠΓ για Συνέδριο και εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Κλείδωσαν οι προτάσεις της ΠΓ για Συνέδριο και εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Δεύτερη ημέρα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Κλείδωσαν» στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε την Τρίτη οι εισηγήσεις που θα γίνουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο τόσο για το Συνέδριο όσο και για την εκλογή προέδρου

«Κλείδωσαν» στην Πολιτική Γραμματεία που συνεδρίασε την Τρίτη οι εισηγήσεις που θα γίνουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο τόσο για το Συνέδριο όσο και για την εκλογή προέδρου.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που υποστήριζαν τόσο ο Παύλος Πολάκης όσο και ο Στέφανος Κασσελάκης, μέσω της Θεοδώρας Τζάκρη, για επίσπευση των διαδικασιών δεν πέρασε και πιθανότατα θα ξανατεθεί στη συνεδρίαση της ΚΕ. Η εισήγηση πάντως της Πολιτικής Γραμματείας θα είναι το συνέδριο να είναι Έκτακτο και όχι καταστατικό, με νέα εκλογή συνέδρων και όχι με εκείνους που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο. Το θέμα αυτό τέθηκε σε ψηφοφορία και πέρασε με 18-3 και μειοψηφούντες τον Παύλο Πολάκη, την Ολυμπία Τελιγιορίδου και τη Θεοδώρα Τζάκρη.

Οι ημερομηνίες που θα προταθούν είναι αυτές που είχαν πλειοψηφίσει και στην προηγούμενη συνεδρίαση δηλαδή 1-3 Νοεμβρίου το Συνέδριο και εκλογή προέδρου με α’ γύρο στις 24 Νοεμβρίου και β’ γύρο αν χρειαστεί την 1η Δεκεμβρίου.

Ψηφοφορία επί των προϋποθέσεων συμμετοχής στην κούρσα για την προεδρία δεν έγινε, όμως κατατέθηκε πρόταση που θα φτάσει και στην Κεντρική Επιτροπή και θα προτείνει, οι υποψήφιοι να δεσμεύονται, να σέβονται και να αποδέχονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Ακόμα προτάθηκε να τεθούν κριτήρια οικονομικής διαφάνειας όπως «πεντακάθαρο Πόθεν Έσχες», λευκό ποινικό μητρώο, οφειλές προς το Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Οι υπογραφές που θα χρειάζεται να βρουν οι υποψήφιοι θα είναι όπως και πέρσι 30.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments