Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νοτοπούλου και Σπίρτζης στο "μικροσκόπιο" των "Κασσελίστας"

Ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις 24 Νοεμβρίου αναμένεται να είναι γεμάτος προκλήσεις. Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να αντιμετωπίσει δύο σημαντικούς παράγοντες: τους «87» και τον Παύλο Πολάκη, οι οποίοι αυτή τη στιγμή φαίνονται ενωμένοι. Η πιθανότητα επιβολής πειθαρχικής ποινής στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει επίκαιρη, με την Κατερίνα Νοτοπούλου να εκφράζει την ανησυχία της σε δηλώσεις της στο Mega, αναφέροντας: «Έχω στοχοποιηθεί, έχουμε υποστεί μπούλινγκ και απειλές, και εγώ προσωπικά. Πιστεύω ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, καθώς παραβιάζει συνεχώς το καταστατικό του κόμματος». Υπάρχει πιθανότητα να ληφθούν μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση; Οι δηλώσεις αυτές φαίνεται να λειτουργούν περισσότερο ως «σήματα» προς τον Στέφανο Κασσελάκη, υποδεικνύοντας ότι οι προηγούμενες ενέργειές του δεν έχουν ξεχαστεί, αλλά κυρίως αφορούν τη στάση του στο μέλλον.

Με σκληρή γλώσσα απάντησε στην Κατερίνα Νοτοπούλου ο Πέτρος Παππάς στον ΣΚΑΪ: «Ακούω στελέχη για μπούλινγκ, που δεν γνωρίζουν καν ενδεχομένως και τη σημασία των λέξεων. Οταν λέγονται τέτοια πράγματα πρέπει να τεκμηριώνονται, αλλιώς θα αποτελούν κοινές συκοφαντίες οι οποίες είναι κολάσιμες και ποινικά και πολιτικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη νέα πλειοψηφία, έχουν εξεταστεί τρία πιθανά σενάρια:

• Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από τον Στέφανο Κασσελάκη, η βάση να είναι αυτή που θα τον απομακρύνει οριστικά.

• Να μην εγκριθεί η υποψηφιότητά του, ύστερα από προτάσεις που θα υποβάλουν τα αρμόδια όργανα, λόγω εκδικητικών ενεργειών κατά του κόμματος.

• Να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ο Χρήστος Σπίρτζης διατηρεί σκληρή στάση: «Ο κ. Κασσελάκης έχει αποδείξει ότι δεν έχει αγάπη για το κόμμα του… Ο κ. Κασσελάκης είναι ήδη μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας. Εγώ έχω υποβάλει καταγγελία», δήλωσε ο πρώην υπουργός Μεταφορών, αναφερόμενος στην επιστολή που είχε στείλει όταν ο ίδιος είχε παραπεμφθεί.

Αναφορικά με την άρση του πληρεξουσίου του Στέφανου Κασσελάκη προς τον διευθυντή του κόμματος, Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, τονίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος δεν μπορεί να διατηρεί την ευθύνη ενός κόμματος που τον έχει απομακρύνει. Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται κάποια περαιτέρω ενέργεια, προκειμένου να διατηρηθεί η ηρεμία. Από το περιβάλλον του Κασσελάκη επισημαίνεται ότι οι ισχυρισμοί περί «οικονομικού στραγγαλισμού» του ΣΥΡΙΖΑ είναι αβάσιμοι και ότι όλες οι ενέργειες αφορούν αποκλειστικά τη νομική προστασία του κ. Κασσελάκη. «Ήταν μια κίνηση που αποσκοπούσε στην αυτοπροστασία του κ. Κασσελάκη, καθώς αυτή τη στιγμή δεν είναι πρόεδρος και δεν επιθυμεί να φέρει καμία τυπική ευθύνη για οικονομικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν».

Αναφορικά με τις υποψηφιότητες, είναι πιθανό ότι προς το τέλος της εβδομάδας ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποκαλύψει τις προθέσεις του. Από την άλλη, ο Διονύσης Τεμπονέρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, απέκλεισε το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας: «Δεν με ενδιαφέρει να είμαι υποψήφιος, ούτε οι καρέκλες, οι θέσεις και τα αξιώματα, αλλά με απασχολεί πολύ ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Παππάς, σε χθεσινή τηλεοπτική του συνέντευξη, τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή έχω πολύ σοβαρές υποχρεώσεις να εκπληρώσω και δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση». Ωστόσο, η παρουσίαση μιας οικονομικής και πολιτικής ατζέντας στη ΔΕΘ, καθώς και η πρόταση για υποψηφιότητα Προεδρίας της Δημοκρατίας από την Αριστερά, κλείνοντας την πόρτα στους βουλευτές της Νέας Αριστεράς, δεν πέρασε απαρατήρητη. Σήμερα, η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος θα συνεδριάσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments