Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πότε ανακοινώνει ο Κασσελάκης την υποψηφιότητά του

ΣΥΡΙΖΑ: Πότε ανακοινώνει ο Κασσελάκης την υποψηφιότητά του

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε αναζήτηση υποψηφίου οι "87"

Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εκτόνωση στην κρίση που βιώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απομάκρυνση του Κασσελάκη.

Αυτή την ώρα, η Πολιτική Γραμματεία συνεδριάζει για να εξετάσει το θέμα της άρσης του εξώδικου που έχει καταθέσει ο πρώην πρόεδρος κατά του Χρήστου Μαυροκεφαλίδη. Όπως είναι γνωστό, αυτή η κατάσταση προκαλεί προβλήματα στη διαχείριση των οικονομικών του κόμματος. Επιπλέον, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα συγκληθεί ξανά η Κεντρική Επιτροπή για να καθορίσει το χρονοδιάγραμμα μέχρι την εκλογή του νέου προεδρείου. Έτσι, η καθημερινότητα αναμένεται να περιστρέφεται γύρω από την κατάσταση της Φάρλι, την πιθανή διαγραφή του Στέφανου Κασσελάκη και την πίεση που ασκεί ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αυτή τη στιγμή, οι «87» δεν φαίνεται να έχουν αποφασίσει ποιον θα υποστηρίξουν στην εκλογική αναμέτρηση του Δεκεμβρίου. Ο Διονύσης Τεμπονέρας, για τον οποίο έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες το τελευταίο διάστημα, δήλωσε μέσω ανάρτησής του ότι δεν έχει ενδιαφέρον. «Στην Αριστερά μας, ο αγώνας για ιδέες και αξίες δεν συνδέεται με θέσεις και αξιώματα. Μας έχουν διδάξει να προσφέρουμε χωρίς να ζητάμε αντάλλαγμα. Είμαι κι εγώ εργαζόμενος, άνθρωπος της δουλειάς και του μόχθου που αγωνίζεται για έναν καλύτερο κόσμο, και έτσι σκοπεύω να παραμείνω», τόνισε το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς φαίνεται να εξετάζει σοβαρά την υποψηφιότητά του για τη θέση του προεδρεύοντος, ενώ ο Παύλος Πολάκης δείχνει έτοιμος να δώσει μια σημαντική μάχη. Αβέβαιο παραμένει τι θα αποφασίσει ο Σωκράτης Φάμελλος. Ο Νικόλας Φαραντούρης δηλώνει ότι το σκέφτεται, ενώ η Όλγα Γεροβασίλη και η Ρένα Δούρου κρατούν ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Την ίδια στιγμή, ο Στέφανος Κασσελάκης αναρωτιέται πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, ενώ οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη θέση του στα τηλεοπτικά πάνελ, αναζητώντας απαντήσεις για το αν είναι έκπτωτος ή όχι. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα, το αργότερο μέχρι τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, θα έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του.

Οι συνεργάτες του προειδοποιούν για πιθανό νέο πραξικόπημα αν η υποψηφιότητά του εμποδιστεί από απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας. Αντίθετα, οι επικριτές του υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του σχετικά με «κουκουλοφόρους» και «εκτροπή» δεν αντικατοπτρίζουν τη στάση ενός στελέχους που σέβεται το κόμμα, την ιστορία του και τους αγώνες των στελεχών του.

Ο βουλευτής Αλέξανδρος Αυλωνίτης δήλωσε ότι «φοβούνται τον Κασσελάκη» και υπογράμμισε πως αν δεν του δοθεί η ευκαιρία να είναι υποψήφιος, «αυτό θα είναι απαράδεκτο. Θα πρόκειται για πραξικοπηματική ενέργεια αν συμβεί κάτι τέτοιο».

Από την άλλη, η Κατερίνα Νοτοπούλου ανέφερε ότι «έχω στοχοποιηθεί, έχω υποστεί bullying και προσωπικές απειλές» από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Επέμεινε στην ανάγκη παραπομπής του στην επιτροπή δεοντολογίας, τονίζοντας ότι «όταν αναφέρεται σε κουκούλες και κουκουλοφόρους, όταν μιλά για εκτροπή και δεν αποδέχεται τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αυτό συνιστά απαξίωση της συλλογικής διαδικασίας και των αποφάσεων. Πρέπει να προστατεύσουμε το κόμμα μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ως αιτιολογία για την παραπομπή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments