Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία-Συζητείται να είναι προϋπόθεση η κατάθεση πόθεν έσχες

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία-Συζητείται να είναι προϋπόθεση η κατάθεση πόθεν έσχες

Πηγή Φωτογραφίας: Συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο κριτηρίων συμμετοχής -πολιτικά και διαφάνειας- τών υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμένεται να τεθεί το πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πολιτική Γραμματεία θα εξετάσει και το ενδεχόμενο κριτηρίων συμμετοχής -πολιτικά και διαφάνειας- τών υποψηφίων στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτήρια που αναμένεται να συζητηθούν για το αν θα μπορούσαν να τεθούν είναι η κατάθεση του «πόθεν έσχες», το λευκό ποινικό μητρώο και η διερεύνηση τυχόν οφειλών προς το Δημόσιο.

Ως προς τα πολιτικά κριτήρια, ενδεχομένως θα ζητηθεί η συγκέντρωση υπογραφών -κατά τα πρότυπα του ΠΑΣΟΚ- από 50 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής (τώρα είναι 30) ή μέλη του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητά το θέμα των «δικλίδων ασφαλείας» για τις υποψηφιότητες μετά και την κριτική που είχε ασκηθεί πέρυσι, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε η υποψηφιότητα Κασσελάκη.

Το θέμα που είχε προκύψει με το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη, που μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα -πέρα από το excell που είχε παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη-, είχε γίνει επί μακρόν αντικείμενο κριτικής από τη ΝΔ, και, όπως σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ασκώντας κριτική, είχε μονοπωλήσει τη συζήτηση και την αντιπαράθεση προεκλογικά στις ευρωεκλογές, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις προτάσεις που έκανε τότε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments