Ελλάδα

Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο από την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε από βράχο-Βγήκαν σώοι 1.074 επισκέπτες

Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο από την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε από βράχο-Βγήκαν σώοι 1.074 επισκέπτες

Πηγή Φωτογραφίας: creta24.gr//Φαράγγι Σαμαριάς: Βίντεο από την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε από βράχο-Βγήκαν σώοι 1.074 επισκέπτες

Το θανατηφόρο συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, περίπου ένα χιλιόμετρο από την έξοδο προς Αγία Ρουμέλη

Την ζωή της έχασα μια γυναίκα μετά από κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Το τραγικό περιστατικό σήμανε συναγερμό στις Αρχές με αποτέλεσμα και οι 1074 επισκέπτες να απομακρυνθούν από την περιοχή, ενώ το Φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους. Την ίδια ώρα στο τραγικό συμβάν αναφέρεται με ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής.

Όπως ενημέρωσε, σημειώθηκαν κατολισθήσεις που επέφεραν τον θανάσιμο τραυματισμό μίας τουρίστριας. Τονίζει δε ότι από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Όλοι οι τουρίστες έχουν βγει από το φαράγγι, εκτός δύο που συνοδεύονται προς την έξοδο. Το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΦΥΠΕΚΑ για την κατολίσθηση στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Σήμερα, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό μίας επισκέπτριας. Από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί.

Μέχρι και τις 16:55 εξήλθε το σύνολο των επισκεπτών, εκτός δύο ατόμων, που συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο, ενώ 10 άτομα φιλοξενούνται, προσωρινά, στο χωριό της Σαμαριάς.Ομάδες από την Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή.

Το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου πραγματοποιηθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πώς έγινε η τραγωδία στο Φαράγγι της Σαμαριάς

Όπως μεταδίδει το flashnews, η 35χρονη πεζοπόρος έχασε τη ζωή της μετά από πτώση βράχου που σημειώθηκε εξαιτίας της νεροποντής. Οι πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν ότι ο βράχος φέρεται να της έκοψε την μηριαία αρτηρία.

Βίντεο-ντοκουμέντο από το σημείο

Πληροφορίες του zarpanews σημειώνουν ότι τυχαία βρισκόταν εκεί και ένας τουρίστας γιατρός, ο οποίος προσπάθησε να δώσει πρώτες βοήθειες αλλά η τραυματίας απεβίωσε.

Το θανατηφόρο συμβάν έγινε προς την έξοδο του φαραγγιού Σαμαριάς, περίπου ένα χιλιόμετρο από την έξοδο προς Αγία Ρουμέλη.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο σημείο για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments