Διεθνή

Εταιρεία-φάντασμα η BAC Consulting KFT στη Βουδαπέστη που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Εταιρεία-φάντασμα η BAC Consulting KFT στη Βουδαπέστη που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Εταιρεία-φάντασμα η BAC Consulting KFT στη Βουδαπέστη που κατασκεύασε τους βομβητές της Χεζμπολάχ

Τα γραφεία στεγάζονται σε ένα «ροδακινί» διώροφο κτίριο σε προάστιο με κατοικίες, αλλά δεν υπάρχει κανείς εκεί - Εμφανίζεται ως συμβουλευτική εταιρία

Ταινία θυμίζει η ταυτόχρονη ανατίναξη σχεδόν 5.000 βομβητών μελών της Χεζμπολάχ χθες στον Λίβανο και τη Συρία, μια κίνηση που σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης ενορχηστρώθηκε από κοινού από τη Μοσάντ και τον ισραηλινό στρατό.

Τους παγιδευμένους με εκρηκτικά βομβητές της εταιρίας Gold Apollo – με έδρα την Ταιβάν – αγόρασε η Χεζμπολάχ μέσω ενός Ευρωπαίου διανομέα από τη Βουδαπέστη, όπως ανακοίνωσε ή ίδια η Gold Apollo.

Συγκεκριμένα, τα μοντέλα AR-924 που ανατινάχτηκαν παράγονται και πωλούνται στη Βουδαπέστη από την εταιρεία BAC Consulting KFT.

Σύμφωνα με το Reuters, τα γραφεία της BAC Consulting KFT στεγάζονται σε ένα «ροδακινί» διώροφο κτίριο σε προάστιο της Βουδαπέστης.

Από τις φωτογραφίες του ΑP και του Google Maps, το κτίριο βρίσκεται σε οικιστική περιοχή, μεσοτοιχία με μία άλλη μονοκατοικία, χωρίς ιδιαίτερά χαρακτηριστικά. Το όνομα της εταιρείας είναι αναρτημένο σε μια  γυάλινη πόρτα σε ένα φύλλο Α4.

εταιρια βουδαπεστη

Άτομο στο κτίριο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε στο  Reuters ότι η BAC Consulting είναι εγγεγραμμένη στη συγκεκριμένη διεύθυνση αλλά δεν έχει φυσική παρουσία εκεί.

εταιρια βουδαπεστη

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, Cristiana Barsony-Arcidiacono, λέει στο προφίλ της στο LinkedIn ότι έχει εργαστεί ως σύμβουλος για διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της UNESCO.

«Η εταιρία ιδρύθηκε πριν το 2010 με τη δημιουργία γραφείου στη Βουδαπέστη και από τότε έχει αυξήσει την ομάδα συμβούλων της» αναφέρει η Cristiana Barsony-Arcidiacono στο προφίλ της.

«Εγώ είμαι ο ενδιάμεσος» λέει η CEO της BAC Consulting

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, δήλωσε ότι οι βομβητές κατασκευάστηκαν από την εταιρεία της Βουδαπέστης, με άδεια χρήσης της επωνυμίας της.

«Υπάρχει ένας αντιπρόσωπος στην Ευρώπη με τον οποίο συνεργαζόμαστε για τρία χρόνια, είναι ο αντιπρόσωπος για όλα τα προϊόντα μας», είπε ο Hsu στα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Ταϊπέι στη βόρεια Ταϊβάν.

«Δεν είμαστε μια μεγάλη εταιρεία, αλλά είμαστε μια υπεύθυνη εταιρεία που νοιάζεται για τα προϊόντα μας», είπε.

Με τηλεφωνική συνέντευξή της σήμερα στο NBC, η Cristiana Bársony-Arcidiacono επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία της συνεργάστηκε με την Gold Apollo. Αλλά όταν ρωτήθηκε για τους βομβητές και τις εκρήξεις, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν φτιάχνω εγώ τους βομβητές. Είμαι απλώς ο ενδιάμεσος. Νομίζω ότι καταλάβατε λάθος».

Εκπρόσωπος του Gold Apollo αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, επικαλούμενος την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Με πάνω από μια δεκαετία συμβουλευτικής εμπειρίας, βρισκόμαστε σε ένα συναρπαστικό και ανταποδοτικό ταξίδι με το δίκτυο των παθιασμένων ειδικών μας με όρεξη για καινοτομία και ανακάλυψη για το Περιβάλλον, την Καινοτομία και την Ανάπτυξη και τις Διεθνείς Υποθέσεις. Εργαζόμαστε διεθνώς ως φορείς αλλαγής με ένα δίκτυο συμβούλων που βάζουν τη γνώση, την εμπειρία και την ανθρωπιά τους στα έργα μας σε ένα συνδετικό και αυθεντικό ταξίδι!

Εμπνευστείτε από τις παγκόσμιες και τοπικές προκλήσεις της ανάπτυξης, των διεθνών υποθέσεων και του περιβάλλοντος για να βρείτε καινοτόμες λύσεις!

Η BAC Consulting είναι αισιόδοξη για αυτές τις προκλήσεις που αλλάζουν τα σημερινά πρότυπα και στρέφονται στην καινοτομία με αυθεντικότητα. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με επιχειρήσεις και ιδρύματα που μοιραζόμαστε τις αξίες μας για να αγκαλιάσουμε την αλλαγή και την πρόοδο με νέες στρατηγικές και λύσεις χάρη στη μοναδική ακαδημαϊκή και πρακτική εμπειρία μας» αναφέερται στο προφίλ της εταιρίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments