Διεθνή

ΗΠΑ: Και οι επιστήμονες με την Κάμαλα Χάρις

ΗΠΑ: Και οι επιστήμονες με την Κάμαλα Χάρις

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Το διάσημο περιοδικό Scientific American των έξι εκατομμυρίων αναγνωστών στηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών και είναι μόλις η δεύτερη φορά που παίρνει θέση στη σχεδόν 180χρονη ιστορία του

«Ψηφίστε την Κάμαλα Χάρις για να υποστηρίξετε την επιστήμη, την υγεία και το περιβάλλον. Η Χάρις έχει σχέδιο για τη βελτίωση της υγείας, την τόνωση της οικονομίας και τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επικίνδυνο προηγούμενο».

Με αυτή την εισαγωγή, το πασίγνωστο επιστημονικό περιοδικό Scientific American στηρίζει την υποψηφιότητα της αντιπροέδρου των ΗΠΑ για την αμερικανική προεδρία. Και είναι μόλις η δεύτερη φορά που παίρνει θέση στην μακρά ιστορία του, που μετρά 179 χρόνια.

Οι δύο πρώτες παράγραφοι του άρθρου υποστήριξης αναφέρουν τα εξής: «Στις εκλογές του Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ έχουν δύο επιλογές για το μέλλον τους: Η μία προσφέρει στη χώρα καλύτερες προοπτικές, στηρίζεται στην επιστήμη και στη διάθεση να μάθει από την εμπειρία. Προωθεί πολιτικές που ενισχύουν τις καλές θέσεις εργασίας σε εθνικό επίπεδο, αγκαλιάζοντας την τεχνολογία και την καθαρή ενέργεια.

Υποστηρίζει την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και τα αναπαραγωγικά δικαιώματα. Αντιμετωπίζει την κλιματική κρίση ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιδιώκει να μετριάσει τις καταστροφικές καταιγίδες, τις πυρκαγιές και τις ξηρασίες. Η άλλη επιλογή θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και ασφάλεια και απορρίπτει τα επιστημονικά στοιχεία, προτιμώντας αντ’ αυτού ανούσιες συνωμοσιολογικές θεωρίες.

Αγνοεί την κλιματική κρίση υπέρ της αύξησης της ρύπανσης. Γεμίζει τις θέσεις στις ομοσπονδιακές επιστημονικές και άλλες υπηρεσίες με ανειδίκευτους ιδεολόγους. Προτρέπει τους ανθρώπους σε μίσος και διχασμό και εμπνέει εξτρεμιστές σε πολιτειακό και τοπικό επίπεδο να ψηφίζουν νόμους που διαταράσσουν την εκπαίδευση και δυσκολεύουν την εύρεση εργασίας». Το περιοδικό –το οποίο έχει ένα παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό τουλάχιστον έξι εκατομμυρίων– αναφέρει πως μόνον μια από τις δύο αυτές επιλογές «θα βελτιώσει τη μοίρα αυτής της χώρας και του κόσμου». Και εξηγεί πως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, για μόλις δεύτερη φορά στην 179χρονη Ιστορία του περιοδικού, οι συντάκτες του Scientific American υποστηρίζουν έναν υποψήφιο για την προεδρία. Η πρώτη φορά που το περιοδικό πήρε ανοιχτά θέση υπέρ υποψηφίου ήταν το 2020, για τον σημερινό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, γράφει ο Independent.

«Πριν προβούμε στην υποστήριξη της Χάρις, αξιολογήσαμε το ιστορικό ως γερουσιαστή και ως αντιπροέδρου υπό τον Μπάιντεν, καθώς και τις προτάσεις πολιτικής που έχει η ίδια διατυπώσει ως υποψήφια για την προεδρία. Ο αντίπαλός της, Τραμπ, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος από το 2017 έως το 2021, έχει επίσης ένα καταστροφικό ιστορικό», καταλήγει η εισαγωγή του άρθρου, το οποίο στη συνέχεια συγκρίνει τις προτάσεις των δύο υποψηφίων στους τομείς της Υγείας, του Περιβάλλοντος, της Τεχνολογίας, αλλά και στο ζήτημα της οπλοκατοχής.

Μεταξύ άλλων, το άρθρο καταδικάζει τις προτάσεις και απόψεις του Τραμπ σχετικά με τις αμβλώσεις, υπογραμμίζοντας πως ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών δεν έχει απαντήσει ξεκάθαρα στο αν θα έθετε βέτο σε μια εθνική απαγόρευση των αμβλώσεων.

Αντίθετα, η Χάρις αναφέρεται ως «ένθερμη υποστηρίκτρια των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων» έχοντας δεσμευθεί να βελτιώσει την πρόσβαση στις σχετικές υπηρεσίες και έχοντας συνυπογράψει ένα πακέτο νομοσχεδίων για τη μείωση των αυξανόμενων ποσοστών μητρικής θνησιμότητας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments