Διεθνή

Νέες εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό

Νέες εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Βηρυτό

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές της πρωτεύουσας του Λιβάνου

Δημοσιογράφοι του Reuters στα νότια προάστια της Βηρυτού, της πρωτεύουσας του Λιβάνου, άκουσαν τουλάχιστον δύο περιορισμένες εκρήξεις σε διαφορετικές περιοχές.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι προκάλεσε τις εκρήξεις, αλλά σημειώθηκαν μία ημέρα μετά την έκρηξη βομβητών που χρησιμοποιούνται από την ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ σε ολόκληρο τον Λίβανο.

Την ίδια στιγμή, τη λύπη της για το μπαράζ εκρήξεων που συγκλόνισε τον Λίβανο εξέφρασε η ειδική συντονίστρια του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη χώρα, Τζανίν Χένις-Πλάσχερτ.

Από τις εκρήξεις τη ζωή τους έχασαν τουλάχιστον εννέα άνθρωποι ενώ υπάρχουν χιλιάδες τραυματίες, πολλοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Η κ. Πλάσχερτ υπενθυμίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς ότι σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, οι άμαχοι δεν αποτελούν στόχο και πρέπει να προστατεύονται ανά πάσα στιγμή.

«Οι εξελίξεις σήμερα σηματοδοτούν μια εξαιρετικά ανησυχητική κλιμάκωση σε ένα ήδη απαράδεκτα ασταθές πλαίσιο. Ενώ ο πλήρης αντίκτυπος της επίθεσης εκτυλίσσεται ακόμη, προτρέπω όλους τους ενδιαφερόμενους παράγοντες να απόσχουν από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια ή πολεμική ρητορική, η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει μια ευρύτερη ανάφλεξη που κανείς δεν μπορεί να αντέξει», ανέφερε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments