People

Σάλος με τα ρούχα – δωρεές που φοράει η σύζυγος του Κιρ Στάρμερ

Σάλος με τα ρούχα – δωρεές που φοράει η σύζυγος του Κιρ Στάρμερ

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

"Προκαλεί με την αναισθησία της"

Στο στόχαστρο επικριτών έχει βρεθεί η σύζυγος του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, Βικτόρια για τις ενδυματολογικές της επιλογές εν μέσω μίνι σκανδάλου για αδήλωτες δωρεές ρούχων από επιχειρηματία στο πρωθυπουργικό ζεύγος.

Η Βικτόρια Στάρμερ κατηγορείται για προκλητική αναισθησία αφού φόρεσε ένα πουά φόρεμα, το οποίο φέρεται να έλαβε δωρεάν, στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου, ενώ από το Σαββατοκύριακο αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγος του πρωθυπουργού έλαβε ρούχα υψηλής ποιότητας από τον δωρητή των Εργατικών, Λόρδο Ουαχίντ Άλι, καθώς και προσωπικό ενδυματολόγο και δωρεάν επιδιορθώσεις ενδυμάτων.

Ωστόσο, ο Κιρ Στάρμερ δεν δήλωσε εγκαίρως τα δώρα, προκαλώντας την σφοδρή αντίδραση της αντιπολίτευσης, σε αυτό που τα βρετανικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν σκάνδαλο «Wardrobegate».

Παρά τον θόρυβο που πυροδότησε η έλλειψη διαφάνειας και συμμόρφωσης με τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, η Κυρία Στάρμερ παρευρέθηκε προχθες στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου με ένα ρούχο που είχε δανειστεί από σχεδιαστή, γράφει η Daily Mail.

Η Βικτόρια Στάρμερ εμφανίστηκε, φορώντας ένα μάξι πουά φόρεμα της σχεδιάστριας Edeline Lee και ένα navy σακάκι, στα πλαίσια της εβδομάδας μόδας. Και τα δύο ρούχα της δόθηκαν από το brand, όπως επιβεβαιώθηκε. Η συνολική χρηματική αξία του σετ φέρεται να ξεπερνά τις 2.200 λίρες.

Κάθισε στην πρώτη σειρά στο Millbank Tower στο Λονδίνο δίπλα στην επικεφαλής του Βρετανικού Συμβουλίου Μόδας, Καρολίν Ρας. Μια πηγή των Τόρις δήλωσε: «Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι η κυρία Στάρμερ θεώρησε αποδεκτό να περπατάει μέσα στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου στολισμένη με δωρεάν ρούχα σχεδιαστών, την επομένη της αποκάλυψης ότι ο Κιρ Στάρμερ δεν είχε δηλώσει δωρεές ρούχων προς τη σύζυγό του».

Οι Συντηρητικοί δήλωσαν ότι ήταν «σοκαριστικό» και βουλευτές των Εργατικών δήλωσαν ότι «δεν ενθουσιάστηκαν» από την κίνηση αυτή, ενώ την ίδια στιγμή δέκα εκατομμύρια συνταξιούχοι στερήθηκαν τα επιδομάτά τους για τα καύσιμα του χειμώνα, μεταδίδει το βρετανικό μέσο.

Ένας βουλευτής των Εργατικών δήλωσε: «Οι βουλευτές δεν έχουν ιδέα γιατί ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, ή οποιοσδήποτε βουλευτής, χρειάζονται τα χρήματα κάποιου άλλου για να αποκτήσουν τα ρούχα τους. Ή γιατί δεν μπορούν να δουν την προκλητική αναισθησία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή»

Ένας άλλος βουλευτής των Εργατικών είπε ότι «δεν σου κάθεται καλά όταν οι άνθρωποι αγωνίζονται πραγματικά», είπε αναφερόμενος στην ακρίβεια που χτυπά τα νοικοκυριά στη Βρετανία. «Είναι η ανισότητα που αναδεικνύει», προσθέτει. «Φαίνεται ότι υπάρχει υποκρισία όταν το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για πολιτικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τους πολύ φτωχότερους παίρνει τσάμπα ακριβά ρούχα», πρόσθεσε.

Παρά τις εκκλήσεις για έρευνα, πηγές δήλωσαν προχθες Δευτέρα, ότι οι αρμόδιες κοινοβουλευτικές αρχές διαφάνειας δεν θα εξετάσουν την φερόμενη παραβίαση των κανόνων από τον Στάρμερ για την καθυστερημένη δήλωση των δώρων που έχει λάβει από τον Άλι, Βρετανό επιχειρηματίας μέσων ενημέρωσης και πρώην πρόεδρος του διαδικτυακού λιανοπωλητή ειδών μόδας ASOS.

Ένας εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ σε δήλωση που έστειλε στο Reuters τόνισε ότι ο Στάρμερ και η ομάδα του είχαν ζητήσει συμβουλές από τις αρχές κατά την ανάληψη της εξουσίας και πίστευαν ότι είχαν τηρήσει τους κανόνες για τη δήλωση των δώρων.

Δωρεές ρούχων αξίας χιλιάδων ευρώ Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail η κυρία Στάρμερ φέρεται να έχει λάβει πολυτελή ρούχα αξίας περίπου 5.000 λιρών Αγγλίας, από τον Λόρδο Άλι. Προέκυψε επίσης ότι μόνο φέτος, ο Στάρμερ έχει λάβει – και γνωστοποίησε – ρούχα αξίας σχεδόν 19.000 λιρών και αρκετά ζευγάρια γυαλιά από τον λόρδο Άλι, ανέφεραν οι Times.

Οι βουλευτές υποχρεούνται να καταγράφουν τα δώρα και τις δωρεές εντός 28 ημερών.

Σύμφωνα με το SkyNews, που επιβεβαιώνει ότι δεν θα υπάρξει κάποια κοινοβουλευτική έρευνα ή δίωξη προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η διαμάχη έχει εγείρει περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με το αν ο Στάρμερ και η σύζυγός του είχαν ανάγκη να τους δωρίζονται ρούχα, όταν ο ετήσιος μισθός του πρωθυπουργού είναι περίπου 160.000 λίρες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο πρωθυπουργός φάνηκε να υπονοεί ότι θα συνεχίσει να δέχεται δώρα από τον λόρδο Άλι, αν του προσφέρονται, τηρώντας πάντοτε τη διαδικασία. Ερωτηθείς αν αυτό ισχύει, είπε: «Ο κ Άλι δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Όπου υπάρχουν δώρα από οποιονδήποτε, θα συμμορφωθώ με τους κανόνες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments