Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Κατινιές με τα χαλιά σε βάρος της Όλγας Κεφαλογιάνη [pic]

Άδωνις Γεωργιάδης: Κατινιές με τα χαλιά σε βάρος της Όλγας Κεφαλογιάνη [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Κατινιές με τα χαλιά σε βάρος της Όλγας Κεφαλογιάνη [pic]

Η υπουργός Τουρισμού πρέπει να έχει όμορφο γραφείο, όχι αχούρι

Την δικαιολογημένα οργισμένη στάση του Άδωνι Γεωργιάδη προκάλεσε ο θόρυβος, που έχει ξεσπάσει σχετικά με τα χαλιά που προμηθεύτηκε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη για τον καλλωπισμό του γραφείου της.

Σε παρέμβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Τουρισμός κάνει λόγο για «κατινιές» εκ μέρους της αντιπολίτευσης και τονίζει πως η υπουργός Τουρισμού πρέπει να έχει όμορφο γραφείο, γιατί συναντά ξένους πελάτες μας και φέρνει πελάτες στη χώρα.

Σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη, «η δουλειά της είναι αυτή και όχι να είναι σε αχούρι. Τα χάλια παραμένουν ιδιοκτησία του Κράτους μας και όλα τα Κράτη αγοράζουν και πράγματα για να κοσμούν τα δημόσια κτίρια τους».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη υπέγραψε απευθείας ανάθεση ύψους 17.890 ευρώ, για να αγοράσει το υπουργείο Τουρισμού δύο χαλιά για το γραφείο της από τη γνωστή, τηλεοπτική έμπορο Δέσποινα Μοιραράκη.

Έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια δείχνει ότι η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, ενέταξε στον προϋπολογισμό του υπουργείου τη δαπάνη για τα δύο περσικά χαλιά που προορίζονται για το γραφείο της στο κτήριο. Η αγορά έγινε με απευθείας ανάθεση όπως αναφέρεται ρητά.

Επισημαίνεται ότι, από την πλευρά του, σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Τουρισμού σχετικά ακριβώς με τα δημοσιεύματα που αφορούν στην προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και ειδών για την αναβάθμιση των χώρων υποδοχής επισκεπτών.

Στην εν λόγω ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «το υπουργείο Τουρισμού, ως κατεξοχήν υπουργείο εξωστρέφειας, έχει ως βασική αποστολή την προώθηση της εικόνας της χώρας μας. Στο πλαίσιο αυτό, κρίσιμο μέρος των εργασιών του είναι η υποδοχή προσώπων από όλο τον κόσμο που εκπροσωπούν, μεταξύ άλλων, κράτη και φορείς του νευραλγικού αυτού τομέα για την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό, κρίθηκε απαραίτητη η ανανέωση του εξοπλισμού και η αναβάθμιση των υποδομών μας, διαδικασία που είχε καθυστερήσει για περισσότερο από μια δεκαπενταετία.

Η ανανέωση αυτή έγινε με απόλυτη διαφάνεια, ακολουθώντας όλες τις προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες και σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών», τονίζεται, ανάμεσα στα άλλα.

Η αναλυτική παρέμβαση του Άδωνι Γεωργιάδη:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments