Πολιτική

Η πιθανή υποψηφιότητα Κασσελάκη διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πιθανή υποψηφιότητα Κασσελάκη διχάζει τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [370090] ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 / ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε τεντωμένο σχοινί κινείται η υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη φαίνεται να βρίσκεται σε μια λεπτή κατάσταση, καθώς η συζήτηση για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υποψήφιοι για την εκλογή νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται, ενώ ο ίδιος αμφισβητεί την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που τον καθαίρεσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει διάθεση από την πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας να απορρίψει την υποψηφιότητα του Κασσελάκη. Ωστόσο, πολλοί από αυτούς που διαφωνούν με μια τέτοια εξέλιξη συμφωνούν ότι δεν είναι αποδεκτό ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρεται σε κουκουλοφόρους και πραξικοπηματικές ενέργειες, καθώς και να συνεχίζει να αμφισβητεί τις αποφάσεις των οργάνων.

Εν αναμονή των επόμενων κινήσεων του Στέφανου Κασσελάκη, η χθεσινή Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε αποφάσεις με ευρεία πλειοψηφία σχετικά με τις προτάσεις που θα υποβληθούν στην Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου, αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα εκλογής νέας ηγεσίας, ενώ θα υπάρξει νέα συζήτηση αύριο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του βαρύ κλίματος που επικρατεί για τον πρώην πρόεδρο στην ΠΓ είναι το γεγονός ότι πολλές από τις γνωστές αναφορές σχετικά με κουκουλοφόρους και πραξικόπημα καταγγέλθηκαν ως εμπρηστικές από αρκετούς. Επιπλέον, ζητήθηκε να σταματήσει η περαιτέρω υποδαύλιση της κατάστασης στο εσωτερικό του κόμματος μέσω ψηφισμάτων Νομαρχιακών Επιτροπών, τα οποία αμφισβητούν τις αποφάσεις της ΠΓ και της ΚΕ και έχουν αμφίβολη νομιμοποίηση.

Παράλληλα, η πλευρά των 87 έθεσε το ζήτημα της δέσμευσης των υποψηφίων να σέβονται το καταστατικό και τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, κάτι που έγινε αποδεκτό από τους περισσότερους. Αυτό φαίνεται να έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τη ρητορική του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την απομάκρυνσή του.

Ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε μια χαρακτηριστική δήλωση, σύμφωνα με πληροφορίες, στην οποία ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει ούτε τη διαγραφή ούτε τον διοικητικό αποκλεισμό. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «πολιτικά δεν είναι δυνατόν να νομιμοποιηθεί η σχεδόν διάσπαση που επιχειρεί ο Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του».

Επιπλέον, φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετά στελέχη εκτός των 87 που επίσης αντιτίθενται στον αποκλεισμό, αλλά ταυτόχρονα πιστεύουν ότι η συμμετοχή του πρώην προέδρου στη διαδικασία, εφόσον συνεχίσει την επιθετική στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα, δεν θα συμβάλει στην ανασυγκρότηση του κόμματος, αλλά θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω διαλυτικά φαινόμενα.

Ως εκ τούτου, πολλά από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας περιμένουν να δουν τα επόμενα βήματα του Στέφανου Κασσελάκη, προκειμένου να λάβουν τις αποφάσεις τους, διευκρινίζοντας ότι η κατάσταση είναι ρευστή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments