Πολιτική

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας»

«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//«Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας»

Με μια φράση  που φαίνεται πως «κλειδώνει» το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη

Με μια φράση  που φαίνεται πως «κλειδώνει» το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, απευθύνθηκε ο ίδιος σε βουλευτές του κόμματος στην τελευταία συνομιλία τους, σήμερα Τετάρτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ ο κ. Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά σε τηλεδιάσκεψη «θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δική σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος».

Στο μεταξύ έντονες είναι οι φημολογίες ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εσωκομματικές εκλογές ανάδειξης για νέο αρχηγό του κόμματος, ενδεχομένως με ανάρτησή του στα social media.

Ως γνωστόν, σχεδόν σε καθημερινή βάση βρίσκεται σε επικοινωνία με το επιτελείο του, αλλά και τους βουλευτές που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του. Θεοδώρα Τζάκρη, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, η Ελενα Ακρίτα, η Ραλλία Χρηστίδου, Γιάννης Σαρακιώτης, Γιώτα Πούλου και άλλοι, συγκαταλέγοντας στους συνομιλητές του.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές 

Οι υποψήφιοι που θα συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να καταθέσουν πόθεν έσχες στο κόμμα, να μην έχουν οφειλές στο Δημόσιο και να αποδεχτούν το καταστατικό, καθώς και να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος που συνεδρίασε χθες, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αν και υπήρχε η πρόταση οι υποψήφιοι να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, αυτό δεν έγινε αποδεκτό, προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για ποιο λόγο η πλειοψηφία των μελών του κομματικού οργάνου δεν θέλει το κριτήριο του «άσπιλου βίου» να αποτελεί προϋπόθεση συμμετοχής για την εκλογή ηγεσίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι οι δύο προϋποθέσεις που έθεσαν εκείνοι, δηλαδή η συλλογή 50 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και το λευκό ποινικό μητρώο, δεν έγιναν αποδεκτά.

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι πέρασε με πλειοψηφία 18 υπέρ έναντι 3 κατά η άποψη της ομάδας των «87» για διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου χωρίς καταστατικό χαρακτήρα και όχι διαρκές.

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του κόμματος: «Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας έγινε σε άκρως εποικοδομητικό κλίμα. Συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών και τα επόμενα βήματα για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Θα υπάρξει και νέα συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την προσεχή Πέμπτη από την οποία θα προκύψει και η οριστική, γραπτή εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει το Σάββατο».

Βάσει των ίδιων πηγών, εφόσον η διαδικασία κύρωσης των υποψηφιοτήτων οριστικοποιηθεί από την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξει πρόταση προς το έκτακτο Συνέδριο από το οποίο θα ληφθεί και η τελική απόφαση. Αντικείμενο της τελικής εισήγησης είναι και η συλλογή των υπογραφών και η ημερομηνία κατάθεσής τους από τους υποψηφίους.

Σημειώνεται ότι στην προηγούμενη εκλογή απαιτούνταν 30 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής για να θέσει κανείς υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Οι υπογραφές στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής συμψηφίζονται με των βουλευτών. Μπορεί όμως να υπάρξει και διεύρυνση των κριτηρίων για την κατάθεση υποψηφιότητας με υπογραφές από στελέχη των νομαρχιακών ή των κομματικών μελών.

Κατά τα λοιπά επιβεβαιώθηκε η απόφαση της προηγούμενης Πολιτικής Γραμματείας. Η εισήγηση του οργάνου – εάν δεν υπάρξει αλλαγή στη συνεδρίαση της Πέμπτης -, προς την Κεντρική Επιτροπή θα προβλέπει το Συνέδριο να είναι έκτακτο και να γίνει στις 1-3 Νοεμβρίου.

Επίσης, να μην έχει τον χαρακτήρα του καταστατικού Συνεδρίου και να γίνει με εκλογή νέων αντιπροσώπων. Η εκλογή αρχηγού θα πραγματοποιηθεί όπως είχε αποφασιστεί στις 24 Νοεμβρίου – 1η Δεκεμβρίου

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, συζητήθηκε ξανά το χρονοδιάγραμμα, αλλά δεν υπήρξε αλλαγή από την απόφαση που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments