Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Το debate οξύνει την αντιπαράθεση Δούκα – Ανδρουλάκη

ΠΑΣΟΚ: Το debate οξύνει την αντιπαράθεση Δούκα – Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Διαξιφισμοί ως προς τη διαδικασία

Το ντιμπέιτ τροφοδότησε αντιπαράθεση μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα, με τους δύο υποψηφίους να ανταλλάσσουν non paper, καθώς δεν συμφωνούν ως προς τη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, η πλευρά Ανδρουλάκη κατέθεσε πρόταση να δοθεί η δυνατότητα δίλεπτου απευθείας διαλόγου, κάτι στο οποίο αντιτάχθηκαν οι υπόλοιποι υποψήφιοι και κυρίως ο Χάρης Δούκας.

«Θα μετέτρεπαν την προσπάθεια του debate σε χάος και μάλιστα ετεροχρονισμένο», ανέφερε η πλευρά Ανδρουλάκη, »ενώ μια απευθείας ανταλλαγή απόψεων θα αναβάθμιζε σίγουρα την εσωκομματική διαδικασία, θα αύξανε το ενδιαφέρον των πολιτών, θα ωφελούσε το κόμμα και μέχρι στιγμής η δημόσια παρουσία όλων των υποψηφίων θα εξασφάλιζε μια αξιοπρεπή και δημιουργική διάλογος είναι εγγυημένος», υποστήριξε ο δήμαρχος Αθηναίων σε non paper για να επιχειρηματολογήσει.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η πλευρά Δούκα ζήτησε τον καθορισμό πέντε θεματικών ενοτήτων για την οικονομία και το κράτος πρόνοιας, τις εξωτερικές υποθέσεις και την άμυνα, τα σύγχρονα ζητήματα (κλιματική κρίση) και το κράτος και τους θεσμούς και τελικά συμφώνησε να δημιουργηθούν έξι θεματικές ενότητες. Ωστόσο, το μοντέλο debate που παρουσίασε για πρώτη φορά η ΕΡΤ στις περυσινές αυτοδιοικητικές εκλογές – «άμεσος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων και κανόνες που εγγυώνται ίσο χρόνο για όλους» – βρήκε αντίθετο τον εκτελούντα χρέη προέδρου του ΠΑΣΟΚ, όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες της κ. Δούκα.

“Προτείναμε τη δυνατότητα ενός δίλεπτου απευθείας διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων, κατά το πρότυπο των ντιμπέιτ που διεξάγονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στις προκριματικές εκλογές των ΗΠΑ”. Η πλευρά Δούκα χαρακτηρίζει την επιτυχία των ντιμπέιτ ανά τον κόσμο ως «χάος». “Καταλαβαίνω την ευκολία της τεχνητής δημιουργίας πόλωσης, αλλά όσον αφορά εμάς, δεν πρόκειται να την ακολουθήσουμε’, αντέτεινε η πλευρά του Δούκα.

Ως αποτέλεσμα, οι χθεσινές συνομιλίες έμειναν άκαρπες και αναμένεται να συνεχιστούν σήμερα, προκειμένου να βρεθεί μια κοινή γραμμή. Ο Ν. Ανδρουλάκης πιστεύει πως έτσι «θα μπορέσουμε να μπούμε στο ψητό» για να δούμε αν μπορεί να συμφωνηθεί εύκολα αυτή η διαδικασία. Πάντως, είναι σαφές ότι όλοι οι υποψήφιοι θέλουν να αναδείξουν τις δυνάμεις τους και ταυτόχρονα να αποφύγουν τυχόν ατυχίες που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας.

Παράλληλα, ενώ η κατάσταση με το ντιμπέιτ παραμένει αβέβαιη, ο Παύλος Γερουλάνος επανέλαβε χθες την ανάγκη ο πρόεδρος του κόμματος να είναι βουλευτής. “Σε μια περίοδο που η Νέα Δημοκρατία είναι στα μάτια μας και θέλει να αμφισβητήσει την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ χωρίς νέο πρόεδρο στη Βουλή θα ήταν δώρο στον Μητσοτάκη'”, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments