Το τρίπτυχο “παιδεία – υγεία – στέγη” στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας
Πηγή Φωτογραφίας: [371086] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Η κυβέρνηση εστιάζει στο τρίπτυχο -στέγη, υγεία, παιδεία- με σκοπό να προωθήσει μια κοινωνικά προσανατολισμένη ατζέντα και να αντιμετωπίσει τα δύσκολα ζητήματα της καθημερινότητας. Σε αυτούς τους τρεις τομείς θα δοθούν οι κύριες μάχες το επόμενο διάστημα, ενώ παράλληλα η προσοχή στρέφεται και στο μεταναστευτικό, ένα θέμα που επανέρχεται στο προσκήνιο.
Αυτή τη στιγμή, στο Μαξίμου διεξάγονται συσκέψεις με στόχο την ταχεία υλοποίηση του πακέτου μέτρων που ανακοινώθηκε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν στασιμότητα στα ποσοστά της ΝΔ, το κυβερνών κόμμα επιδιώκει να προσεγγίσει τους αναποφάσιστους και να στείλει το μήνυμα ότι δεν υπάρχει κόπωση κατά τη διάρκεια της δεύτερης τετραετίας.
Σχετικά με το στεγαστικό ζήτημα, χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης προήδρευσε σε σύσκεψη που είχε ως θέμα τις δράσεις που θα αναληφθούν. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε η εισαγωγή δύο επιπλέον διευκολύνσεων για τους ενδιαφερόμενους που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2». Συγκεκριμένα, για να διευρυνθεί ο κύκλος των δικαιούχων, δεν θα είναι επιλέξιμοι μόνο οι πολίτες που πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια το 2023, αλλά και εκείνοι που τα ικανοποιούσαν μεσοσταθμικά κατά την τελευταία τριετία. Επιπλέον, στο νέο πρόγραμμα, η προέγκριση που λαμβάνει κάθε αιτών στα αρχικά στάδια δεν θα λήγει μετά από λίγους μήνες, αλλά θα παραμένει σε ισχύ μέχρι να εξαντληθούν οι διαθέσιμοι πόροι.
Στον τομέα της υγείας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε χθες ότι το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμού του προσωπικού γιατρού, τη δημιουργία πανεπιστημιακών κέντρων υγείας και άλλες σχετικές διατάξεις θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες. Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι ο στόχος του νομοσχεδίου είναι η αύξηση της κάλυψης του πληθυσμού, η διευκόλυνση της πρόσβασης σε προσωπικό γιατρό, καθώς και η συμμετοχή σε προληπτικές δράσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των δεικτών υγείας της χώρας.
Στον τομέα της εκπαίδευσης, προχωρά, όπως σημειώνει η Κατερίνα Κοκκαλιάρη στο Έθνος, η υλοποίηση ενός πακέτου έντεκα μέτρων που έχει ήδη ανακοινωθεί. Χθες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Παιδείας για να εγκαινιάσει τη λειτουργία του ψηφιακού φροντιστηρίου για τους μαθητές της Γ’ λυκείου. Στην αρχική φάση, προσφέρεται ενισχυτική διδασκαλία για 11 μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά, με τη βοήθεια 79 καθηγητών. Στην πλήρη του μορφή, η σύγχρονη τηλεκπαίδευση θα παρέχει υποστήριξη σε 45 μαθήματα.
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης του πνεύματος της Συνθήκης Σένγκεν και του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, ώστε να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Ο κ. Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στη Διάσκεψη της «Διαδικασίας του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια και είχε επίσης συνάντηση με τον Γερμανό υφυπουργό Εσωτερικών, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τη μετανάστευση.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας