Διεθνή

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Ηγέτης της Χεζμπολάχ: Κήρυξη πολέμου από το Ισραήλ οι επιθέσεις στον Λίβανο

Πηγή Φωτογραφίας: FILE PHOTO: Lebanon's Hezbollah leader Sayyed Hassan Nasrallah speaks through a screen during a religious ceremony marking Ashura, in this screengrab taken from Al-Manar TV footage, Lebanon August 19, 2021. AL-MANAR TV/Handout via REUTERS

Πώς μπορούμε να ονομάσουμε αυτού του είδους την εγκληματική ενέργεια - είναι μια μεγάλη επιχείρηση; Είναι γενοκτονία; Είναι σφαγή;», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα

Το Ισραήλ κατηγόρησε ευθέως ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα για το μπαράζ επιθέσεων στον Λίβανο τα τελευταία δύο 24ωρα που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 20 ατόμων και τον τραυματισμό 450.

Στο διάγγελμά του ο ηγέτης της οργάνωσης, χαρακτήρισε τις εκρήξεις στους βομβητές και τους ασυρμάτους ως «έγκλημα πολέμου» και τους θανάτους ως σφαγή. 

«Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί κήρυξη πολέμου», είπε χαρακτηριστικά. «Δεχθήκαμε ένα πολύ σκληρό χτύπημα, αλλά αυτή είναι η κατάσταση του πολέμου. Μέσω αυτής της εμπειρίας και των διδαγμάτων της θα γίνουμε πιο δυνατοί και πιο ισχυροί», σημείωσε.

Ο «ισραηλινός εχθρός έχει στοχεύσει πολλούς από τους βομβητές» σε ένα «σοβαρό πλήγμα» και ότι «ο εχθρός έχει πραγματικά ξεπεράσει όλες τις κόκκινες γραμμές», είπε, προσθέτονας πως οι εκρήξεις «συνέβησαν σε νοσοκομεία, σε φαρμακεία, σε νοσοκομεία, σε αγορές, σε καταστήματα, σε σπίτια, σε αυτοκίνητα», προσθέτει, και «σε δρόμους όπου βρίσκονταν πολλοί άμαχοι μαζί με γυναίκες και παιδιά».

Νασράλα – Ηγέτης Χεζμπολάχ: Είχαν στόχο να σκοτώσουν 4.000 ανθρώπους σε μια στιγμή

Οι φονικές εκρήξεις είναι «κάτι διαφορετικό» λέει, προσθέτοντας ότι περίπου 4.000 βομβητές έγιναν στόχος και οι εκρήξεις είχαν ως στόχο «να σκοτώσουν 4.000 ανθρώπους σε μια στιγμή».

«Αυτή είναι η κλίμακα της εγκληματικότητας», λέει ο Νασράλα. «Πώς μπορούμε να ονομάσουμε αυτού του είδους την εγκληματική ενέργεια – είναι μια μεγάλη επιχείρηση; Είναι γενοκτονία; Είναι σφαγή;», είπε ειδικότερα.

Ο Νασράλα υποδηλώνει ότι ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος, επειδή ορισμένοι βομβητές δεν είχαν διανεμηθεί και άλλοι δεν βρίσκονταν κοντά σε μέλη της Χεζμπολάχ όταν εξερράγησαν.

Σημείωσε επίσης πως η Χεζμπολάχ θα ερευνήσει τις εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή και πώληση των βομβητών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο διανεμήθηκαν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments