Διεθνή

Λίβανος: Τρόμος από το μπαράζ εκρήξεων

Λίβανος: Τρόμος από το μπαράζ εκρήξεων

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι του Λιβάνου αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση, όπου ''δεν ξέρουν αν τα τηλέφωνά τους είναι ασφαλή''

Μόνο η αρχή φαίνεται να ήταν η επίθεση του Ισραήλ με τους παγιδευμένους βομβητές κατά των μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αφού επέστρεψε χθες, Τετάρτη, με νέο χτύπημα σε συσκευές του επικοινωνιακού εξοπλισμού, επιτείνοντας, έτσι, ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα ανησυχίας για το ξέσπασμα πολέμου με το Ισραήλ, ενώ αναμένεται σήμερα ομιλία του ηγέτη του σιιτικού κινήματος, που πρόσκειται στο Ιράν.

Την ίδια ώρα, ο τρόμος και η σύγχυση κυριαρχούν στον Λίβανο, καθώς οι κάτοικοι ζουν υπό τον φόβο νέων εκρήξεων, μετά από δύο ημέρες φονικών επιθέσεων σε διάφορα σημεία της χώρας, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 20 άτομα και να τραυματιστούν 450.

Οι επιθέσεις σε walkie-talkie, ασυρμάτους και βομβητές, εκτός από τον θρήνο για τον χαμό δύο ανηλίκων, έχουν φέρει και τον φόβο στην ίδια την κοινωνία, με τους πολίτες να ανησυχούν ακόμη και για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών τους συσκευών.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα που μίλησε στο BBC περιέγραψε τη σκηνή ως «μακελειό», αναφέροντας πως «νέοι άνδρες περπατούσαν στους δρόμους με τραύματα στα χέρια, τη μέση και τα μάτια… δεν μπορούσαν να δουν τίποτα». Η ίδια πρόσθεσε ότι «ένα κλίμα πανικού κυριεύει τον κόσμο, σε σημείο που φοβούνται να περπατήσουν δίπλα ο ένας στον άλλον… είναι μια πολύ τρομακτική κατάσταση».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι κάτοικοι του Λιβάνου αισθάνονται παγιδευμένοι σε μια κατάσταση όπου «δεν ξέρουν αν τα τηλέφωνά τους είναι ασφαλή». Πολλοί κάτοικοι έχουν αρχίσει να απομακρύνουν τις συσκευές τους, ενώ κάποιοι άλλαξαν ακόμη και τους αριθμούς των τηλεφώνων τους, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαν να εκραγούν.

Η σύγχυση επιδεινώθηκε από φήμες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τις οποίες ακόμη και ηλιακοί συλλέκτες άρχισαν να εκρήγνυνται. Αυτές οι φήμες ενέτειναν το αίσθημα ανασφάλειας, καθώς οι επιθέσεις θεωρούνται οι χειρότερες παραβιάσεις ασφαλείας στην ιστορία της Χεζμπολάχ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments