Διεθνή

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Χάκαραν λογαριασμούς σε social -Θύμα και η ελληνική Πυροσβεστική

Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Χάκαραν λογαριασμούς σε social -Θύμα και η ελληνική Πυροσβεστική

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Παγκόσμια κυβερνοεπίθεση: Χάκαραν λογαριασμούς σε social -Θύμα και η ελληνική Πυροσβεστική

Επίθεση από χάκερ δέχθηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί στο X

Επίθεση από χάκερ δέχθηκαν εκατοντάδες λογαριασμοί στο X σε όλη την υφήλιο, από την Αλάσκα ως τις Φιλιππίνες, ανάμεσά τους και αυτός της ελληνικής Πυροσβεστικής.

Λίγο μετά τις 21:00, στον λογαριασμό της Πυροσβεστικής στο X -πρώην Twitter- εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε ότι ο λογαριασμός χακαρίστηκε. Λίγο αργότερα η ανάρτηση από τον λογαριασμό της Πυροσβεστικής διεγράφη, αλλά ανέβηκε ξανά, μετά από μερικά λεπτά. 

Αργότερα, ο λογαριασμός της Πυροσβεστικής εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός του Πυροσβεστικού Σώματος είναι χακαρισμένος»

Το μήνυμα που δημοσιεύουν οι χάκερ στο Χ

«Αυτός ο λογαριασμός χακαρίστηκε. Σε καθένα από αυτούς δημοσιεύουμε μία διεύθυνση για να βγάλουμε κέρδος μαζί», γράφει το μήνυμα των χάκερ.

Ποιος χάκαραν στο X

Θύματα έπεσαν μέσα ενημέρωσης, όπως ο ΣΚΑΙ, το People, αλλά και ποδοσφαιριστές, όπως ο Νεϊμάρ. Eπίσης, έχουν χακάρει πολιτικούς, όπως έναν βουλευτή της Ινδίας, λογαριασμούς της Κομισιόν, της ρωσικής κυβέρνησης, αλλά και μουσικούς, όπως την τραγουδίστρια της μέταλ μπάντας Arch Enemy, Αλίσα Γουάιτ-Γκλουζ.

Επίσης, έχει χακαριστεί πανεπιστήμιο στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, το George Mason University, και ένας λογαριασμός του ΠΟΥ στην Ευρώπη, μεταξύ πολλών άλλων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments