AGRICULTURE

Σιτάρι: Σε πτωτική τροχιά παρά τις μειώσεις επιτοκίων από Fed

Σιτάρι: Σε πτωτική τροχιά παρά τις μειώσεις επιτοκίων από Fed

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Συνεχίστηκε το σερί απωλειών λόγω αδύναμης ζήτησης στην Ευρώπη και της βελτίωσης του καιρού στις ΗΠΑ

Το σιτάρι υποχώρησε καθώς η αδύναμη ζήτηση στην Ευρώπη και ο καλός καιρός στις ΗΠΑ επισκίασαν την μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στο Σικάγο υποχώρησαν κατά 0,6%, επεκτείνοντας το σερί απωλειών κατά τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις εν μέσω ασθενέστερων εξαγωγών για το μαλακό σιτάρι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καλύτερων συνθηκών για τη φύτευση χειμερινού σιταριού στις ΗΠΑ.

Η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής έχει γενικά θετική επίδραση στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς τα χαμηλότερα επιτόκια τονώνουν την κατανάλωση και την οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο, οι traders είχαν ήδη συνυπολογίσει την απόφαση της Fed, σύμφωνα με σημείωμα της CRM AgriCommodities, το οποίο προσθέτει ότι «οι αγορές τιμολογούν τώρα περαιτέρω μειώσεις των επιτοκίων φέτος», όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η πτώση είναι πιθανότατα προσωρινή, σύμφωνα με τον Ντένις Βοσνεσένκι, αναπληρωτή διευθυντή βιώσιμων και γεωργικών οικονομικών στην Commonwealth Bank of Australia.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments