Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Το Πάσχα οι πρώτες μειώσεις στο χρόνο αναμονής στις εφημερίες των νοσοκομείων

Άδωνις Γεωργιάδης: Το Πάσχα οι πρώτες μειώσεις στο χρόνο αναμονής στις εφημερίες των νοσοκομείων

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης: Το Πάσχα οι πρώτες μειώσεις στο χρόνο αναμονής στις εφημερίες των νοσοκομείων

Έρχονται 350 επιπλέον προσλήψεις τραυματιοφορέων

«Γύρω στο Πάσχα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα και τα πρώτα αποτελέσματα στη μείωση των χρόνων αναμονής στις εφημερίες των δημοσίων νοσοκομείων», υπογράμμισε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας μίλησε, σε παρέμβασή του, για τους τρόπους με τους οποίους θα «κλειδώνει» το σύστημα κατά τη συνταγογράφηση, αναφέρθηκε στον προσωπικό του στόχο για μείωση των εφημεριών στα νοσοκομεία, έκανε μνεία στην ερώτηση 11 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Κωστή Χατζηδάκη και κατέθεσε τη γνώμη του για τις τρέχουσες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κλειδώνουμε» όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κάποιος να συνταγογραφεί και να επιβαρύνει τον ΕΟΠΤΥΥ

Πιο ειδικά, με αφορμή την αποκάλυψη του πρόσφατου σκανδάλου σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε πως «προσπαθούμε να κλειδώσουμε όλους τους τρόπους με τους οποίους κάποιοι συνταγογραφούν και επιβαρύνουν τον ΕΟΠΥΥ. Κάνουμε δύο κινήσεις. Η πρώτη είναι ότι είναι ήδη ολοκληρωμένη η ηλεκτρονική διασύνδεση των αποτελεσμάτων των ιατρικών εξετάσεων του ασθενή με τη συνταγογράφηση. Αυτόματα και ψηφιακά ενημερώνεται ο φάκελος του ασθενή. Το δεύτερο βήμα που πραγματοποιούμε είναι ότι προσπαθούμε να εγκαταστήσουμε, με την ΗΔΙΚΑ, ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στην άυλη συνταγογράφηση. Με το νέο σύστημα, έως το τέλος του χρόνου, όταν είναι άυλη η συνταγογράφηση, στο κινητό θα φτάνει ένα μήνυμα (ΟΤΡ) και ο ασθενής θα πρέπει να πιέσει ναι. Και άυλη συνταγογράφηση έχουν πλέον όλοι».

Πρόσληψη 350 τραυματιοφορέων εκτός ετησίου προγράμματος

Ερωτηθείς για τις αναμονές στις εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας είπε πως «ως προς τους τραυματιοφορείς, οι οποίοι παίζουν καθοριστικό ρόλο στο χρόνο των εφημεριών., πέρα από το ετήσιο πρόγραμμα προσλήψεων, γίνονται προσλήψεις 350 πρόσθετων τραυματιοφορέων, σε συνεργασία με την κυρία Νίκη Κεραμέως, για πιο άμεση πρόσληψη.

Ακόμη, η μεγάλη αναμονή στις εφημερίες δεν δημιουργήθηκε από εμάς. Το φαινόμενο δεν είναι τωρινό. Το φαινόμενο είναι παλαιό και διαχρονικό. Το χρονοδιάγραμμα που έχουμε κατά νου λέει ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα γίνει παρουσίαση των χρονοδιαγράμματος μαζί με τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους. Το Πάσχα θα έχουμε μια πρώτη εικόνα και τα πρώτα αποτελέσματα. Μιλάμε για ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. Το πρόβλημα είναι αδύνατο να εξαλειφθεί πλήρως, αλλά μπορούμε να έχουμε βελτίωση, να μειωθεί ο χρόνο αναμονής».

Μιλώντας για το νομοσχέδιο για τον οικογενειακό γιατρό και την πρωτοβάθμια υγεία, ο Ά. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «το νομοσχέδιο θέλει χρόνο για να λειτουργήσει. 5,5 εκατ. κάνουν χρήση του προσωπικού γιατρού. Θα βάλουμε κίνητρα για να γίνουν κάποιοι παθολόγοι. Κάθε ασθενής θα μπορεί να επιλέξει τον ιδιώτη γιατρό ως προσωπικό γιατρό. Οι ιδιώτες γιατροί δεν μπορούσαν να γίνουν προσωπικοί γιατροί. Τώρα θα γίνεται κάτι διαφορετικό. Ο ασθενής θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ως προσωπικό γιατρό τον ιδιώτη γιατρό του».

Επίτευγμα Μητσοτάκη η ευρεία συμμαχία από τη δεξιά έως τις παρυφές της κεντροαριστεράς

Σε σχέση με την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ στον Κ. Χατζηδάκη για τους πλειστηριασμούς, επισημάνθηκε ότι «η δουλειά των βουλευτών είναι να ρωτάνε. Δεν είναι έγκλημα καθοσιώσεως η υποβολή ερωτήσεων στον κ. Κωστή Χατζηδάκη. Συνάδελφοι βουλευτές κάνουν ερώτημα για ζέον πρόβλημα, κάτι που είναι απολύτως μέσα στα πλαίσια των κοινοβουλευτικών καθηκόντων.

Τοποθετούμενος για τη δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη ότι η ΝΔ ευθύνεται για την αύξηση των ποσοστών των  Λατινοπούλου και Βελόπουλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «η άνοδος της πέραν της ΝΔ δεξιάς είναι πολύ μεγάλη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η Ελλάδα έχει σχετικά μικρά νούμερα. Δεν πρέπει να δίνουμε περισσότερη σημασία από αυτή που πραγματικά υπάρχει. Ο Μητσοτάκης έχει καταφέρει μια μεγάλη συμμαχία από τη δεξιά έως την κεντροαριστερά. Και αυτό αποτελεί και ιδρυτική διακήρυξη της Νέας Δημοκρατίας, άλλωστε».

Αντιδημοκρατικός τυχόν αποκλεισμός Κασσελάκη από την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας, τέλος, για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως «δεν εκτιμώ τον Κασσελάκη ως πολιτικό. Η ιδέα ότι θα τον εμποδίσουν να κατέβει είναι πολύ ενοχλητική. Αν παραβιάζεται η δημοκρατία σε μια άλλη χώρα, οι πολιτικοί και οι πολίτες κάνουν δηλώσεις. Δεν είναι λοιπόν σωστό να παραβιάζεται η δημοκρατία δίπλα σου και να κάνουν ότι δεν το βλέπεις. Εξόφθαλμη παραβίαση δημοκρατικών αρχών είναι πιθανός παραγκωνισμός του Κασσελάκη από την εκλογή ανάδειξης προέδρου. Θα είναι μεγάλο λάθος και τραυματικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δεν βλάπτει μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνολικά το πολιτικό σύστημα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments