Πολιτική

Μαρινάκης για τα χαλιά του υπουργείου Τουρισμού: Επενδύει στην εξωστρέφεια & δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα

Μαρινάκης για τα χαλιά του υπουργείου Τουρισμού: Επενδύει στην εξωστρέφεια & δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Μαρινάκης για τα χαλιά του υπουργείου Τουρισμού: Επενδύει στην εξωστρέφεια & δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα

Για τον θόρυβο που προκλήθηκε με την αγορά χαλιών αξίας χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Τουρισμού με απευθείας ανάθεση ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

Για τον θόρυβο που προκλήθηκε με την αγορά χαλιών αξίας χιλιάδων ευρώ από το υπουργείο Τουρισμού με απευθείας ανάθεση ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. «Το υπουργείο Τουρισμού εξ αντικειμένου είναι ένα υπουργείο που επενδύει στην εξωστρέφεια και δίνει μεγάλη σημασία στην εικόνα για τους προφανείς λόγους», είπε.

Και πρόσθεσε: «Σίγουρα πρέπει να δείχνουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν μιλάμε για χρήματα Ελλήνων φορολογούμενων. Κρατάμε τη μεγάλη εικόνα όπου δείχνει ότι για άλλη μια χρονιά με συστηματική δουλειά κατεγράφη ένα ρεκόρ με πολύ μεγάλο όφελος για τους Έλληνες και την οικονομία στον τουρισμό και σχεδιάζουμε την επόμενη χρονιά».

Για ερώτηση των 11: Καλώς πήρε δημοσιότητα το θέμα – Ελλείψει αντιπολίτευσης πως κάποιοι ψάχνουν δράκους στο παραμύθι

Όσον αφορά στην ερώτηση που κατέθεσαν οι 11 βουλευτές της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Κάποιοι ανακάλυψαν πολύ καθυστερημένα τη δουλειά που κάνει μια σωστά οργανωμένη ΚΟ και τον ρόλο των βουλευτών. Δουλειά των βουλευτών και υποχρέωση είναι να ρωτούν τους υπουργούς για μια σειρά σημαντικών κοινωνικών θεμάτων. Επειδή είναι πολύ σημαντική ερώτηση η απάντηση ήρθε γρηγορότερα στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε στοιχεία για τις γραπτές ερωτήσεις που έγιναν και στην πρώτη 4ετια. «Οι γραπτές ερωτήσεις ήταν 3784 και στην δεύτερη 4ετια είναι 624 και ξεπερνούν αθροιστικά σε αυτά τα 5 και κάτι χρόνια τις 4.000.

Συνολικά ως προς τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου με όλες τις άλλες δυνατότητες που έχουν οι βουλευτές στην πρώτη τετραετία είχαμε 8045 και έως τώρα 1236 σχεδόν 10.000 παρεμβάσεις κυρίως μέσω ερωτήσεων έγιναν από τους βουλευτές ης ΝΔ στους καθ ύλην αρμόδιους υπουργούς. Δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθούμε και με το θέμα των «κόκκινων δανείων» και να προβάλλουμε την πολιτική μας».

Τόνισε μάλιστα ότι: «Στη χώρα που η Αριστερά και η Κεντροαριστερά έλεγαν για δεκαετίες ότι είναι προστάτες των αδύναμων η κυβέρνηση Μητσοτάκη μείωσε τα κόκκινα δάνεια από το 40% το 2019 στο 7,5% το 2024».

Αναφορικά με τα σχόλια κυβερνητικών βουλευτών και την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι η απάντηση στην ερώτησή τους δεν ήρθε από τον κ. Χατζηδάκη αλλά την γ.γ. του ΥΠΟΙΚ είπε: «Δεν απευθύνεστε σε εκπρόσωπο κυβέρνησης που λέει ότι τα κάνει όλα καλά. Έχουμε παραδεχθεί και αστοχίες. Σε αυτό νομίζω ότι έχουμε δώσει δείγματα γραφής».

Για το αν είχε εικόνα η κυβέρνηση σημείωσε: «Σας επαναλαμβάνω ότι είχαμε πάνω από 9.200 φορές άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου. Καλώς πήρε παραπάνω δημοσιότητα το θέμα. Μόνο καλό μπορεί να κάνει. Το καταλαβαίνω ότι ελλείψει αντιπολίτευσης πως κάποιοι ψάχνουν δράκους στο παραμύθι αλλά δεν υπάρχουν και αυτό αποδεικνύεται από τη συνοχή της ΝΔ. Είναι πολλοί οι λόγοι που άντεξε 50 χρόνια ως κόμμα. Μέσα στο κόμμα μας έχουμε ουσιαστική δημοκρατία και άσκηση ελέγχου και κοιτάζουμε να γινόμαστε καλύτεροι».

«Είναι δεδομένο ότι θα τα δούμε όλα», είπε ακόμα «ως προς την ουσία της ερώτησης των βουλευτών λέγοντας ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο».

Για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

Ερωτηθείς για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Χριστοδουλίδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεν μπορώ να γνωρίζω την κατάληξη της συνάντησης. Σημαντικό έργο και επιθυμεί η κυβέρνηση την ευτυχή κατάληξη των συζητήσεων και προσωπικά ο πρωθυπουργός. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει θετική έκβαση ως προς το οικονομικό σκέλος και θα έχουμε θετικά νέα σύντομα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments