Πολιτική

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή Ελλάδα και Κύπρος

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή Ελλάδα και Κύπρος

Πηγή Φωτογραφίας: [371920] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τον κύπριο πρόεδρο υποδέχθηκε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός

Στις δηλώσεις τους πριν από τη έναρξη της συνάντησης τους, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Χριστοδουλίδης συμφώνησαν πως Ελλάδας και Κύπρος αποτελούν πυλώνες σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αναφέρθηκαν και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, για το Κυπριακό.

«Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την επόμενη εβδομάδα, Αθήνα και Λευκωσία πάντα βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις και επομένως θα μας δοθεί η ευκαιρία για μια επισκόπηση όλων των ζητημάτων σε μια εποχή αυξανόμενης ανησυχίας λόγω της κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή, καθώς οι δυο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας στην περιοχή».

Εν συνεχεία, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως «Είναι μεγάλη χαρά για τη συνάντησή μας και πρέπει να υπογραμμίσουμε πως οι προκλήσεις είναι μεγάλες ενόψει και της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης στη Νέα Υόρκη. Εμείς θα συνεχίσουμε τον δρόμο που υπηρετούμε για να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τις συνομιλίες. H παρούσα κατάσταση δεν αποτελεί λύση του Κυπριακού. Μέσα από την επίλυση Κυπριακού θα συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στο να είμαστε πυλώνες ασφάλειας στην περιοχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments