Πολιτική

Στη σύνοδο του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης με “όχημα” τις οικονομικές επιδόσεις

Στη σύνοδο του ΟΗΕ ο Μητσοτάκης με “όχημα” τις οικονομικές επιδόσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του στη Νέα Υόρκη με επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες, ο πρωθυπουργός θα αναδείξει τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας, με πρώτη την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας

Αύριο, ο πρωθυπουργός αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της 79ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπου θα απευθύνει ομιλία την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει ένα γεμάτο πρόγραμμα διμερών συναντήσεων με ξένους ηγέτες, οικονομικούς παράγοντες και μέλη της ομογένειας. Παράλληλα, γίνονται συνεχείς προσπάθειες για να προγραμματιστεί μια νέα συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος θα βρίσκεται επίσης στη Νέα Υόρκη.

Η ομιλία του πρωθυπουργού στο βήμα του ΟΗΕ έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, καθώς η Ελλάδα θα αναλάβει το επόμενο έτος τη θέση του μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί εκτενώς σε αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες, με την κυβέρνηση να προβάλλει το τρίπτυχο «Διάλογος, Δημοκρατία, Διπλωματία» και να εστιάζει στις σημαντικές, παγκόσμιες γεωπολιτικές και τεχνολογικές προκλήσεις.

Κατά τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του με επενδυτές και οικονομικούς παράγοντες, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να αναδείξει τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της επενδυτικής βαθμίδας, καθώς και τα στοιχεία που δείχνουν ότι η ελληνική οικονομία είναι η δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί δύο φορές στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, αρχικά την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, για το Μέλλον (Summit of the Future), μια πλατφόρμα που θα εξετάσει προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές εντάσεις, η οικονομική αστάθεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ψηφιακή διακυβέρνηση και οι απειλές για την παγκόσμια ειρήνη, καθώς και την επόμενη μέρα (23 Σεπτεμβρίου) στην Ολομέλεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments