Γεωπολιτικά

Φλέγεται ο Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα από το Ισραήλ

Φλέγεται ο Λίβανος: Ολονύχτιο σφυροκόπημα από το Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο για πόλεμο με τη Χεζμπολάχ

Η ανησυχία για γενικευμένο πόλεμο στη Μέση Ανατολή κλιμακώνεται μετά τις μαζικές φονικές επιθέσεις στον Λίβανο, ενώ το Ισραήλ δηλώνει έτοιμο να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με τη Χεζμπολάχ.

Τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ εξαπέλυσε μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων – οι σφοδρότερες των τελευταίων μηνών – στο νότιο Λίβανο, ενώ ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη σφυροκόπησαν θέσεις της Χεζμπολάχ καταστρέφοντας εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών, «έτοιμων», όπως λέει η ισραηλινή ηγεσία «να χρησιμοποιηθούν αμέσως (…) εναντίον της ισραηλινής επικράτειας», καθώς και άλλα οπλικά συστήματα, καθώς και «τρομοκρατικές υποδομές».

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία «έπληξε περίπου 100 εκτοξευτήρες» και «άλλες τρομοκρατικές υποδομές», σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, που υποσχέθηκε πως θα συνεχίσει να «κατεδαφίζει υποδομές και δυνατότητες» του σιιτικού κινήματος για να «υπερασπίσει το κράτος του Ισραήλ».

Το ισραηλινό πυροβολικό έπληξε την περιοχή Νακούρα του Λιβάνου και ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ επέμεινε πως οι επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολά «θα συνεχιστούν».

Ηγέτης Χεζμπολάχ: Το Ισραήλ θα υποστεί τρομερή τιμωρία Χθες το απόγευμα ο Χασάν Νασράλα, ο ηγέτης της υποστηριζόμενης από το Ιράν λιβανικής ισλαμιστικής οργάνωσης, αναγνώρισε ότι η Χεζμπολάχ υπέστη πλήγμα «χωρίς προηγούμενο» μετά τα κύματα φονικών εκρήξεων βομβητών και ασυρμάτων που χρησιμοποιούσαν μεταξύ άλλων στελέχη και μέλη της.

Και διεμήνυσε ότι θα υπάρξει «τρομερή» ανταπόδοση στις επιθέσεις αυτές ευρείας κλίμακας, την ευθύνη για τις οποίες η Χεζμπολάχ προσάπτει στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments