Οικονομία

Ταμείο μικροπιστώσεων: 60 εκατ. ευρώ για δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις

Ταμείο μικροπιστώσεων: 60 εκατ. ευρώ για δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newsbeast.gr

Στο τραπέζι οι τεχνικές λεπτομέρειες

Την ερχόμενη εβδομάδα συζητείται το σχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το Ταμείο Μικροπιστώσεων, με τους κοινοτικούς εκπροσώπους, σύμφωνα με πληροφορίες του SMEs Daily.

Η δράση περιλαμβάνεται στον προγραμματισμό προσκλήσεων υποβολής στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα 2021- 2027 και το πλαίσιο αναμένεται να είναι έτοιμο προς παρουσίαση μέσα στους δυο τελευταίους μήνες του έτους, με στόχο οι μικροπιστώσεις να αρχίσουν να χορηγούνται από τις αρχές του 2025.

Budget Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ και αφορά δάνεια σε πολύ μικρές επιχειρήσεις.

ΕΑΤ Η σύσταση του Ταμείου Μικροπιστώσεων θα γίνει από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα δάνεια θα δοθούν μέσω των συνεργαζόμενων ιδρυμάτων μικροπιστώσεων.

Ειδικός στόχος Στόχευση της δράσης είναι η προώθηση της προσαρμογής των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στην αλλαγή, της ενεργητικής και υγιούς γήρανσης, καθώς και ενός υγιούς και καλά προσαρμοσμένου περιβάλλοντος εργασίας που αντιμετωπίζει τους κινδύνους για την υγεία.

Νέο ΕΣΠΑ για μικρομεσαίους Παράλληλα, σε πρωτόλειο επίπεδο είναι ο σχεδιασμός της επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκείνο το οποίο σχεδιάζεται είναι να επιδείται κατά 50% το κόστος των επενδύσεων και προβλέπεται bonus 10% για επιχειρήσεις που θα αποτελέσουν προϊόν συγχώνευσης. Η στόχευση είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και να τονωθεί η εξαγωγική τους δραστηριότητα.

Ο προϋπολογισμός αναμένεται να κινηθεί στα 350 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο βρίσκεται σε συνάρτηση με την απορρόφηση κονδυλίων άλλων δράσεων και θα διαμορφωθεί αναλόγως.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments