Πολιτική

Αγριεύει η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ

Αγριεύει η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [371830] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Πιθανές συμμαχίες στο δεύτερο γύρο

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν ανέφερε ονομαστικά τον υποψήφιο που πιστεύει ότι αν εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, «ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι», αλλά όλοι κατάλαβαν ότι αναφερόταν στον Χάρη Δούκα, ο οποίος νίκησε τον γιο της, Κώστα Μπακογιάννη, στις εκλογές για τον Δήμο Αθηναίων. Μια απλή περιήγηση στα social media αρκεί για να επιβεβαιώσει ότι δεν υπήρξε καμία αμφιβολία σχετικά με το πρόσωπο που «φωτογράφισε». Δεδομένου ότι η Ντόρα Μπακογιάννη είναι αδελφή του πρωθυπουργού, οι δηλώσεις της έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα όταν αναφέρονται σε αυτόν.

Για όσους δεν το κατάλαβαν, η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή, με ένα βίντεο στο Facebook, χλεύασε τον Δήμαρχο Αθηναίων που επιδιώκει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον για τις επιδόσεις του στην αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με συνεργάτες του Χάρη Δούκα, ο Δήμαρχος Αθηναίων «στοχοποιείται από το Μέγαρο Μαξίμου και τα μεγάλα συμφέροντα που υποστηρίζουν τον Κ. Μητσοτάκη, καθώς η υποψηφιότητά του αποτελεί απειλή για την ολιγαρχία και αναταράσσει τα νερά». Φυσικά, αυτή η άποψη δεν είναι κοινή στα επιτελεία των άλλων υποψηφίων, με ορισμένους, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, να πιστεύουν ότι μια ενδεχόμενη νίκη του Χ. Δούκα θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Κ. Μητσοτάκη.

Μια νέα δημοσκόπηση από την MRB επιβεβαιώνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εδραιωθεί στη δεύτερη θέση, γεγονός που ενισχύει το ενδιαφέρον του Μεγάρου Μαξίμου για την έκβαση της μάχης για την ηγεσία.

Η MRB αποκαλύπτει ότι στον δεύτερο γύρο θα προκριθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χάρης Δούκας, με μια οριακή διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα (44,6% έναντι 44,1%).

Αντίθετα, στον πρώτο γύρο φαίνεται ότι οι δύο υποψήφιοι αφήνουν πίσω τους την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Παύλο Γερουλάνο. Στους ψηφοφόρους που είναι σίγουροι για την ψήφο τους, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 28%, ακολουθούμενος από τον Χάρη Δούκα με 26,3%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου συγκεντρώνει 16,3% και ο Παύλος Γερουλάνος 15,7%. Στο σύνολο των δυνητικών ψηφοφόρων, τα ποσοστά είναι 26,7%, 23,0%, 18,1% και 13,4% αντίστοιχα.

Έτσι, μετά από δύο δημοσκοπήσεις (Metron Analysis, Pulse) που έδειξαν την Άννα Διαμαντοπούλου να διεκδικεί τη δεύτερη θέση, το δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα επανέρχεται ως το φαβορί.

Ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος σχεδόν πάντα κατατάσσεται τέταρτος, αμφισβητεί με σοβαρά επιχειρήματα την εγκυρότητα των μετρήσεων και επισημαίνει, όλο και πιο έντονα, ότι ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι βουλευτής, θεωρώντας ακατάλληλους την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Χάρη Δούκα.

Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν προκριθεί στον δεύτερο γύρο, θα υποστηρίξει, έστω και έμμεσα, τον Ν. Ανδρουλάκη; Αυτό δεν θα το μάθουμε πριν από τις 6 Οκτωβρίου. Μπορούμε μόνο να κάνουμε υποθέσεις. Για παράδειγμα, είναι πιθανό ότι η Α. Διαμαντοπούλου και ο Χ. Δούκας δεν θα συνεργαστούν αν κάποιος από τους δύο αποκλειστεί. Επίσης, φαίνεται ότι το χάσμα μεταξύ Ν. Ανδρουλάκη και Χ. Δούκα δεν θα μπορέσει να γεφυρωθεί.

Αν υπάρχει κάτι στο οποίο συμφωνούν ο Χ. Δούκας και η Α. Διαμαντοπούλου, αυτό είναι η ανάγκη να στηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες κάλπες, προκειμένου να διευρυνθεί το εκλογικό κοινό. Και οι δύο έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν κόσμο εκτός των κομματικών ορίων (ο ένας από την αριστερά και η άλλη από το κέντρο) και συναντώνται σε αυτή την επιδίωξη. Η επιστολή που απέστειλε η Άννα Διαμαντοπούλου στην αρμόδια επιτροπή (ΕΔΕΚΑΠ), αναδεικνύει σε μεγάλο βαθμό και τις απόψεις του Δημάρχου Αθηναίων, παρόλο που δεν έχουν συνεννοηθεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments